KjøpLogg inn

DNB Markets anbefaler kjøp – onsdag kommer tallene

DNB Markets venter kursoppgang i Photocure.

Publisert 26. feb. 2021 kl. 13.29
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 142 ord
Photocure-sjef Daniel Schneider Foto: Photocure

 

Photocure presenterer sine fjerdekvartalstall førstkommende onsdag. Før rapporten opererer DNB Markets med en kjøpsanbefaling og et kursmål på 135 kroner.

Meglerhuset tror en milepælsinnbetaling i fjerde kvartal 2019 vil implisere en reduksjon i topplinjen år over år fra 116 millioner kroner til 94 millioner kroner. Videre venter DNB Markets en ebitda for kvartalet på 20 millioner kroner, mot konsensus på 11 millioner kroner.

«Noe usikkerhet er det knyttet til at selskapet med virkning fra 1. oktober selv overtok salg og distribusjon av Hexvix i europeiske markeder. Selskapet har tidligere kun hatt royaltyinntekter av dette salget», skriver DNB Markets fredag.

Analytikerne vil følge med på engangskostnader i forbindelse med overtagelsen og hva ledelsen sier om hvor sømløst prosessen har gått i forhold til kundene ettersom dette er faktorer de tror vil kunne påvirke aksjekursen neste uke.

Fredag omsettes aksjen for 112 kroner, ned 1,1 prosent.