KjøpLogg inn

Witzøe dumper alt – Fredriksen plukker opp

Gustav Witzøe dumper alt i Medistim. John Fredriksen blar opp drøyt 450 millioner kroner for hele posten.

Publisert 27. feb. 2021 kl. 09.01
Oppdatert 27. feb. 2021 klokken 10.00
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 189 ord
Gustav Witzøe & John Fredriksen Foto: Finansavisen

 

Gustav Witzøes investeringsselskap Salvesen & Thams Invest solgte fredag alle sine drøyt 1,8 millioner aksjer i Medistim. Kjøper er John Fredriksens nyopprettede investeringsselskap Aeternum Capital, 100 prosent eid av Fredriksens Geveran Trading.

Aksjene ble solgt til kurs 246 kroner pr. aksje, totalt like over 458 millioner kroner, og utgjør 10,2 prosent av utestående aksjer i Medistim.

Fredriksens investeringsselskap Aeternum har truffet blink med 785 millioner i papirgevinst i sine første investeringer. 

Langsiktig eier

Salvesen & Thams har vært eier i Medistim i mer enn ti år og har vært representert i styret med Bjørn Wiggen i syv. 

«Det var et strategisk valg å selge seg ut av Medistim for å kunne gjøre flere nye investeringer i private selskaper hvor S&T kan bidra til vekst og utvikling», skriver selskapet i en børsmelding.

Witzøe-selskapet skriver at det er «meget imponert over utviklingen og posisjonen Medistim har tatt i sitt marked, og mener Aeternum Capital vil være en god og langsiktig eier som vil ønske å bidra til den videre utviklingen til selskapet».

Medistim la frem kvartalstall i går og leverte nytt rekordår med driftsresultat på 22,1 millioner kroner i fjerde kvartal, som bidro til ny rekord i driftsresultat samlet for 2020.