<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Dansk «coronapass» trolig klart innen mai

Den danske regjeringen forventer at et digitalt coronapass, som skal vise at man er vaksinert eller nylig har testet negativt, vil være klart innen mai.

    Publisert 3. mars 2021 kl. 14.33
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 90 ord
    CORONA: Den danske regjeringen forventer at et digitalt «coronapass» vil være på plass innen mai, slik at kultur- og næringslivet kan åpne mer opp. Danske butikker kunne igjen nylig åpne dørene etter å ha vært stengt siden desember på grunn av høyt smittetrykk. Foto: NTB

    Det forteller finansminister Nicolai Wammen til danske TV2. Det digitale passet skal kunne vises i en app på mobilen.

    I første omgang er det tenkt at passet skal gjøre det enklere for dansker å reise, for eksempel til andre land som krever negativ covid-19-test før innreise. Næringslivet håper at passet etter hvert også kan brukes i forbindelse med konserter eller fotballkamper.

    Det norske helsedepartementet jobber med vaksinebevis, men det er foreløpig ikke tatt stilling til i hvordan dette skal brukes. EU vil legge fram et forslag til vaksinepass i løpet av mars.