<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Professor: – Har lovende potensial

BerGenBio har kommet med en fersk oppdatering rundt sine coronastudier.

    Publisert 19. apr. 2021 kl. 07.11
    Oppdatert 19. apr. 2021 klokken 07.20
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 143 ord
    Foto: NTB

    BGBIO

    BerGenBio har mandag morgen lagt frem resultater fra fase-II utprøvningsstudier av Bemcentinib i sykehusinnlagte covid-19-pasienter, opplyses det i en børsmelding.

    Oppfølging dag 29 av siste rekrutterte pasient har nå skjedd i begge studiene, BGBC020 og ACCORD2-002, og Bemcentinib skal ha blitt godt tolerert av pasientene. 

    «I ACCORD2 studien var det et lavere antall dødsfall frem til dag 29 i bemcentinib-armen (1 av 28 med bemcentinib + standardbehandling versus 5 av 32 hos pasienter behandlet med standardbehandling alene); i BGBC020 studien var det henholdsvis 2 versus 3», heter det.

    – Virkningsmekanismen til bemcentinib er uavhengig av SARS-CoV-2 spike-proteinet, og den forventes derfor å beholde sin effekt med fremveksten av nye, potensielt vaksine-resistente virusstammer. Bemcentinib har en god sikkerhetsprofil og har lovende potensial på dette viktige tidspunktet, sier Tom Wilkinson, MA Cantab MBBS PhD FRCP FERS, Professor i respiratorisk medisin og hovedutprøver på ACCORD-programmet

    Mer detaljerte data er ventet i mai.