<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Coronagladmelding fra BergenBio

Fase 2-studie for bemcentinib viser lovende resultater for innlagte coronapasienter.

Publisert 18. mai 2021 kl. 07.16
Oppdatert 18. mai 2021 klokken 13.17
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 214 ord
BERGENBIO-SJEF: Richard Godfrey. Foto: NTB

 

Se presentasjon av studien her fra klokken 10.00.

BerGenBio kom i en børsmelding tirsdag med topplinjedata fra BGBC020, en randomisert fase-II klinisk studie, som vurderer selskapets legemiddelkandidat bemcentinib og dens effekt og sikkerhet i behandling av sykehusinnlagte coronapasienter.

Studien, som ble utført ved flere sykehus i Sør-Afrika og India og rekrutterte i alt 115 pasienter mellom oktober 2020 og mars 2021, viser at for mer enn 50 prosent av coronapasientene som er innlagt på sykehus, har bemcentinib potensial til å øke andelen som overlever uten å trenge respiratorbehandling. 

For sykehus verden over som bekjemper pandemien, er dette den største utfordringen, opplyste selskapet på en presentasjon tirsdag.

Markedet setter pris på oppdateringen, og sender opp over 12 prosent til 28,76 kroner på Oslo Børs tirsdag formiddag.

Høyere overlevelse 

I en undergruppe med økt alvorlighetsgrad ble overlevelse uten bruk av respirator – definert som andelen pasienter som overlevde til dag 29 uten innleggelse på intensivavdeling og uten behov for assistert ventilering (respirator) – observert hos 90 prosent av pasienter behandlet med bemcentinib, mot 72 prosent hos pasienter som fikk standard behandling.

Overlevelse var ifølge selskapet numerisk høyere hos pasienter behandlet med bemcentinib. Videre ble antiviral virkningsmekanisme for bemcentinib støttet av analysen, og bemcentinib ble godt tolerert gjennom studien.

Ifølge BerGenBio-sjef Richard Godfrey fortsetter nå diskusjonene med både internasjonale og regulatoriske myndigheter om neste trinn.