<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oppkjøpsfond satser 420 mill. og blir størst i Carasent

Dermed dyttes Fredriksen-familiens Aeternum Capital ned fra topposisjonen blant aksjonærene i selskapet.

Publisert 22. juli 2021 kl. 17.58
Oppdatert 22. juli 2021 klokken 18.26
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 196 ord
MIDLER TIL OPPKJØP: Styreleder Johan Lindqvist i Carasent opplyser om økte muligheter for konsolidering innenfor selskapets sektor. Foto: Henrik Charlesen

 

Det europeiske oppkjøpsfondet Vitruvian Partners investerer 420 millioner og blir største aksjonær i e-helseselskapet Carasent, opplyses det i en melding.

Investeringen skjer gjennom en emisjon rettet mot selskapet Cardigan Holdco, som eies indirekte av Vitruvian Partners-fondet Vitruvian Investment Partnership IV.

Cardigan Holdco har tegnet seg for 11.987.332 Carasent-aksjer til en kurs på 35,05 kroner, som vil gi en eierandel på 15,25 prosent i Carasent etter gjennomføring.

Kursen tilsvarer Carasent-aksjens sluttkurs torsdag.

«Investeringen fra Vitruvian lar Carasent forfølge ytterligere oppkjøp, ettersom vi opplever økte muligheter for konsolidering innenfor sektoren», heter det i en kommentar fra styreleder Johan Lindqvist i Carasent.

Med Vitruvian-investeringen rykker også John Fredriksen-familiens nye investeringsselskap ned fra topplassen blant Carasent-aksjonærene. Aeternum Capital står før Vitruvian-transaksjonen oppført med 10,45 millioner aksjer, tilsvarende 15,8 prosent. De fleste av disse ble kjøpt tilbake i mars.

Midlene fra Vitruvian-investeringen skal gå til nettopp potensielle oppkjøp, men også å styrke selskapets evne til å kapitalisere på muligheter for organisk vekst, opplyses det.

Carnegie og DNB Markets har bistått som tilretteleggere for emisjonen.

Carasent utvikler og leverer digitale e-helsetjenester til over 500 kunder og klinikker i det private helsemarkedet i Skandinavia, og har de seneste årene hatt en gjennomsnittlig årlig vekst på 40 prosent.