<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tyskland trapper opp vaksineringen

Tyske politikere intensiverer oppfordringene til befolkningen om å vaksinere seg nå som det nye skoleåret står for døra.

    Publisert 31. juli 2021 kl. 10.31
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 144 ord
    VIL TA AV MASKEN: Tysklands finansminister Olaf Scholz vil at flere skal vaksineres.  Foto: Bloomberg

    Sosialdemokratenes statsministerkandidat Olaf Scholz ber alle som allerede er vaksinert, om å gjøre mer for å oppfordre andre til å la seg vaksinere.

    – Vi må overtale våre venner til å vaksinere seg. Dette er noe som angår oss alle, sier Scholz som også er finansminister i Angela Merkels regjering.

    Samtidig som det nye skoleåret starter de neste par ukene, har vaksineringstakten sunket i Tyskland den siste tiden. 51 prosent av tyskerne er nå fullvaksinert, men fra dag til dag vaksineres nå bare en halv million mennesker, mot en og en halv million i mai og juni.

    Andre som oppfordrer tyskerne til å vaksinere seg, er lederen for sosialdemokratene, Saskia Esken, det tyske kommuneforbundet, politikere i venstrepartiet Die Linke og det tyske sentralrådet for muslimer.

    I flere delstater, blant dem Schleswig-Holstein og Mecklenburg-Vorpommern, er det planer om mobile enheter for å vaksinere skoleelever fra tolv år og oppover.