<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Lederproblematikk, sier DNB Markets som kutter kursmål

Nordic Nanovector sliter med lederutfordringer og et forsinket paradigme-studie. Nå kutter DNB Markets kursmålet fra 36 til 31 kroner.

Publisert 29. aug. 2021 kl. 14.26
Oppdatert 30. aug. 2021 klokken 13.23
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 216 ord
HYPPIGE BYTTER: Konstituert konsernsjef Malene Brondberg (t.v.) og tidligere finansdirektør Tone Kvåle i Nordic Nanovector. Foto: Anders Pedersen-Bjergaard

NANOV

De seneste årene har det vært hoderulling blant topplederne i bioteknologiselskapet Nordic Nanovector. Luigi Costa, Eduardo Bravo, Lars Nieba og Peter Braun har vært konsernsjefene siden 2018.

I juli trakk Braun seg og inn kom finansdirektør Malene Brondberg som konstituert konsernsjef.

I en fersk analyseoppdatering publisert lørdag er DNB Markets tittel: «Timelines and leadership issues». Meglerhuset opprettholder en kjøpsanbefaling, men kutter kursmålet fra 36 til 31 kroner.

«Nordic Nanovector rapporterte et tap i andre kvartal på linje med våre forventning. Et viktigere spørsmål er søket etter en permanent konsernsjef, og paradigme-studien har blitt forsinket igjen. Selskapet har nå rekruttert 94 av de 120 pasientene som trengs, noe som med dagens hastighet skulle bety at rekrutteringen er fullført i midten av første kvartal 2022», skriver DNB Markets-analytiker Patrick Ling.

Mye cash

I andre kvartal hadde Nordic Nanovector et driftsresultat på minus 104 millioner kroner, mot et tap på 113 millioner i samme periode i fjor. Ved utgangen av fjoråret var kontantbeholdningen på 450 millioner.

«Selskapet gjentok at kontantene skulle vare inn i andre halvår i 2022 og dermed utover dataavlesningen fra paradigme-studien», skriver Ling i analysen.

Hittil i år er Nordic Nanovector-aksjen opp 35 prosent, men tar på man lengre briller er kursutviklingen dyster. På ett år er kursfallet på 24 prosent og treårs-avkastningen er på minus 65 prosent. Fredag stengte aksjen i 21,82 kroner.