<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Investerer mer aggressivt

Photocure setter fart på investeringene etter 75 prosent topplinjevekst i tredje kvartal. 

Publisert 17. nov. 2021 kl. 08.08
Oppdatert 17. nov. 2021 klokken 08.24
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 250 ord
LA FREM TALL: Daniel Schneider, CEO i Photocure. Foto: Photocure

 

SE DIREKTE: Webcast fra kvartalspresentasjonen kl. 14.00

Photocure fikk driftsinntekter på 87,4 millioner kroner i tredje kvartal, hvorav Hexvix/Cysview utgjorde 86,7 millioner kroner. Dette tilsvarer en topplinjevekst på 75 prosent fra tredje kvartal i fjor. 

Veksten ble primært drevet av at selskapet kjøpte tilbake Hexvix-virksomheten i kontinental-Europa, i tillegg til fokus på områder der tilgangen til helsetjenester bedret seg i kvartalet.

– Vi opprettholder vår sterke finansielle posisjon med 330 millioner kroner i kontanter og minimal gjeld. Driftsresultatet før av- og nedskrivninger (EBITDA) gikk i break-even i tredje kvartal, samtidig som vi styrte gjennom det som ser ut til å være sluttfasen av pandemien, sier toppsjef Daniel Schneider i en kommentar.

– Investerer mer aggressivt

– Vi har nå begynt å investere mer aggressivt i initiativer for å gjenvinne veksten i våre direkte markeder. Samtidig har vi kjøpt tilbake de kommersielle rettighetene til Cysview i Canada, og forbereder oss på å starte vekstprosessen der i januar, fortsetter han.

Schneider drar også frem en fortsatt sterk etterspørsel etter BLC-utstyr (blue light cystoscopy), med 14 tårn utplassert i USA i løpet av kvartalet. 

– Vi er stadig konservative til antall tårn forventet utplassert de neste par kvartalene, gitt den planlagte Karl Storz-overgangen til et nytt «high -definition»-system i 2022, sier han videre.

Rapporten her.

Photocure

 
(Mill. NOK) 3.kv./21 3.kv./20
Driftsinntekter 87,4 49,9
Driftsresultat (EBIT) -6,3 -9,2
Res. før skatt -11,4 -14,2
Res. etter skatt -7,3 -6,2