<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– En bemerkelsesverdig prestasjon av oss

Vaccibody kjører videre i høyt tempo, og første dose med coronavaksine ble satt nå i november.

    Publisert 17. nov. 2021 kl. 07.44
    Oppdatert 17. nov. 2021 klokken 08.03
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 250 ord
    LA FREM TALL: Konsernsjef Michael Engsig i Vaccibody. Foto: Vaccibody

    VACC

    I juli ble det kjent at Vaccibody hadde undertegnet en eksklusiv lisensavtale med Adaptive Biotechnologies om bruk av sistnevntes teknologi til utviklingen av nye coronavaksiner.

    – I begynnelsen av november klarte vi å dosere første emne i vår to-armede fase 1/2 COVID-vaksinestudie der vi tester to vaksinekandidater. Adaptive-epitopene brukes i den andre vaksinearmen, sier Vaccibody-sjef Michael Engsig i en kommentar. 

    – Det tok bare 267 dager fra den første vaksinen ble designet til første dose ble satt. Denne bemerkelsesverdige prestasjonen forteller om den utrolige fleksibiliteten og raske omstillingsevne i vår modulære, vaksineteknologiske plattform, fortsetter en tydelig fornøyd Engsig.

    Satsingen ga rødere tall

    Driftsresultatet gikk fra minus 7,7 millioner dollar i tredje kvartal i fjor til minus 10,3 millioner dollar i samme periode i år. Det høyere driftsunderskuddet henger sammen med økt forskning og en planlagt oppjustering av antallet ansatte som passerte 100 i løpet av kvartalet.

    Det meste av inntektene på 1,3 millioner dollar kommer fra underliggende forskningsaktivitet tilknyttet Genentech-avtalen som ble annonsert i oktober 2020. 

    Rapporten her.

    Vaccibody

     
    (Mill. USD) 3.kv./21 3.kv./20
    Driftsinntekter 1,3 0,1
    Driftsresultat -10,3 -7,7
    Res. før skatt -10,6 -7,7
    Res. etter skatt -7,4 -7,7

    Vaccibody

     
    • Biofarmasøytisk selskap som er i klinisk stadium, selskapet har fokus på oppdagelse og utvikling av nye immunterapier. 
    • Vaccibody-teknologien brukes til å generere terapi for å behandle kreft med et høyt uoppfylt medisinsk behov.