Nykode Therapeutics vil utstede flere millioner aksjer til Regeneron

Publisert 24. nov. 2021 kl. 17.08
Oppdatert 24. nov. 2021 klokken 17.08
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 183 ord

 

Nykode Therapeutics (tidligere Vaccibody) har besluttet å utstede 2,255 millioner aksjer til Regeneron til kurs 79,07.

Tirsdag ble det kjent at Nykode Therapeutics har inngått en samarbeidsavtale med det amerikanske legemiddelkonsernet Regeneron for å utvikle nye vaksiner mot kreft og infeksjonssykdommer.

Avtalen dekker fem forskningsprogrammer og har en samlet potensiell verdi på 925 millioner dollar, eller 8,28 milliarder kroner, i tillegg til trinnvise royalty-betalinger knyttet til salg.

Nykode Therapautics

  • Nykode Therapeutics (tidligere Vaccibody) har utviklet en vaksineteknologi som er bygget opp slik at virkestoffene blir styrt til de cellene i kroppen som er optimale for å sette i gang en immunrespons.
  • De første produktkandidatene er skreddersydde kreftvaksiner for forstadier av livmorhalskreft (VB10.16) og blant annet føflekkreft, lungekreft og hode- og halskreft (VB10.NEO).
  • I oktober i fjor inngikk Nykode en avtale med Genentech for VB10.NEO for flere krefttyper. Avtalen har en verdi på 715 millioner dollar, eller 6,4 milliarder kroner.
  • Teknologien kan også brukes til å utvikle vaksiner mot andre sykdommer, herunder infeksjonssykdommer. I 2021 har Nykode inngått en avtale med Adaptive Biotechnologies og startet en fase 1/2-studie med sine to nestegenerasjons covid-19-vaksinekandidater ved Haukeland Universitetssykehus og Oslo Universitetssykehus.