<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Emisjon i Nordic Nanovector

Nordic Nanovector ønsker å hente 250 millioner kroner i frisk kapital.

Publisert 19. jan. 2022
Oppdatert 19. jan. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 175 ord
EMISJON: Nordic Nanovector ønsker å hente frisk kapital. På bildet ser du teknologidirektør Lars Nieba. Foto: Nordic Nanovector

NANOV

Nordic Nanovector har engasjert ABG Sundal Collier, Carnegie og DNB Markets for å gjennomføre en emisjon hvor det hentes 250 millioner kroner i bruttoproveny.

Den endelige størrelsen på emisjonen og antall aksjer som skal utstedes bestemmes av selskapets styre etter en bokbyggingsprosess. Emisjonen vil være rettet mot norske og internasjonale institusjonelle investorer.

Nettoprovenyet fra emisjonen vil brukes til følgende formål:

  • Utarbeidelse av aktiviteter som kreves for den regulatoriske søknaden for Betalutin og forhåndsgodkjenningsinspeksjoner.
  • Forberedende aktiviteter for fase 3-studien, inkludert produksjon av klinisk materiale og forberedelse til markedslansering.
  • Generelle bedriftsformål.

I en børsmelding fremgår det at provenyet fra emisjonen forventes å sikre finansiering gjennom selskapets paradigme-avlesning som ventes i andre halvdel av 2022, og minst et kvartal inn i 2023.

Nordic Nanovector

  • Bioteknologiselskap med hovedkontor på Kjelsås i Oslo. Selskapets hovedprodukt er Betalutin, som utvikles for å kunne behandle kreftformen Non-Hodgkins lymfom. 
  • Måtte avslutte kjernestudien Paradigme i juli i år.
  • Adm. direktør er Erik Skullerud. 
  • Største aksjonær er Folketrygdefondet. Øyelege Ole Morten Halvorsen og Sundt-familien er også store aksjonærer.