<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Coronapandemien er ikke over

Det er risikabelt å senke beredskapen. Coronaviruset har overrasket oss igjen og igjen, advarer sjefen for Verdens helseorganisasjon Tedros Adhanom Ghebreyesus.

    Publisert 22. mai 2022 kl. 18.18
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 159 ord
    ADVARER: WHOs toppsjef Tedros Adhanom Ghebreyesus ber verdens land om å fortsette kampen mot coronaviruset og sørge for å vaksinere særlig helsearbeidere og eldre. Han talte til åpningen av Verdens helseforsamling i Genève søndag. Foto: NTB

    Han understreket alvoret under åpningen av Verdens helseforsamling, WHOs årlige toppmøte, søndag.

    – Jeg vet dette ikke er budskapet dere vil høre, sa Tedros.

    Men han minnet om at pandemien ikke er over før det er kontroll på viruset over hele verden. Antallet rapporterte tilfeller øker i nesten 70 land i alle regioner, og det skjer samtidig som antallet som tester seg, har gått kraftig ned. Bare 57 land har vaksinert minst 70 prosent av innbyggerne, og nesten alle er høyinntektsland, påpekte WHO-toppen.

    – Viruset har overrasket oss ved hver korsvei, en storm som har rast gjennom lokalsamfunn igjen og igjen. Vi kan fortsatt ikke forutse hvilken vei den vil ta, sa han.

    Over 6 millioner covid-dødsfall er rapportert til WHO, men anslagene over hvor mange som faktisk har mistet livet, ligger på nesten 15 millioner.

    Tedros har vært WHO-sjef i fem år og vil bli gjenvalgt uten motkandidater under WHO-møtet i Genève.

    Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) skal delta på møtet mandag.

    (NTB)