<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

WHO fordømmer Russlands krigføring i Ukraina

Medlemslandene i Verdens helseorganisasjon (WHO) fordømte torsdag den russiske krigføringen i Ukraina. En russisk motresolusjon ble nedstemt.

Publisert 26. mai 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 137 ord
FORDØMMER: Verdens helseorganisasjon, WHO. Foto: Bloomberg

Resolusjonen som fordømmer Russlands krig i Ukraina og angrepene på helseinstitusjoner i landet, medfører ingen nye sanksjoner mot Russland, men understreker Russlands isolerte rolle i enda et internasjonalt samarbeidsforum.

WHO har kartlagt 256 angrep mot helseinstitusjoner i Ukraina siden den russiske invasjonen startet i februar. I alt 75 mennesker er drept og 59 er såret.

I alt 88 av medlemslandene stemte for resolusjonen på WHOs årsmøte torsdag. 12 land stemte imot, og 53 stemte blankt. 30 land var ikke til stede under avstemmingen.

På det samme møtet ble en russisk resolusjon om helsekrisen i Ukraina og som var uten referanse til den russiske invasjonen i landet, stemt resolutt ned av medlemslandene.

15 land stemte for denne resolusjonen som var fremmet av Russland med Syria som medforslagsstiller. I alt 66 land stemte imot.

(NTB)