<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oppløftende studie fra Lytix Biopharma

– Dette var et veldig interessant første trinn for å vise at vår teknologi kan aktivere immunsystemet i pasienter med bløtvevskreft, sier Lytix Biopharma-sjef Øystein Rekdal.

    Publisert 5. juni 2022 kl. 16.47
    Oppdatert 5. juni 2022 klokken 16.48
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 198 ord
    LEGGER FREM STUDIE: Konsernsjef Øystein Rekdal i Lytix Biopharma. Foto: Eivind Yggeseth

     

    Lytix Biopharma la søndag frem resultatene fra forsøket ATLAS-IT-04, som er gjort på pasienter med bløtvevskreft.

    Pasientgruppen med denne diagnosen responderer dårlig på immunterapi, og Lytix Biopharma har ønsket å se om deres teknologi med navn LTX-315 kunne aktivere immunsystemet hos kreftpasientene.

    Dataene fra studien viser at LTX-315 i kombinasjon med adoptiv celleterapi (ACT) stabiliserte kreftsykdom hos tre av fire pasienter som har respondert dårlig på tidligere konvensjonell behandling, og at behandling med LTX-315 genererte tumor-spesifikke t-celler.

    – Veldig interessant

    – Dette var et veldig interessant første trinn for å vise at vår teknologi kan aktivere immunsystemet i pasienter med bløtvevskreft. Tumor spesifikke t-celler kunne isoleres etter at de LTX-315-behandlede kreftsvulster ble fjernet ved kirurgi. De isolerte t-cellene kunne deretter mangfoldiggjøres til et høyt antall før de ble ført tilbake til pasienten, forklarer Lytix Biopharma-sjef Øystein Rekdal.

    Dette innledende fase II-studiet viser at LTX-315 i kombinasjon med ACT kan ha et potensiale i krefttyper som ikke responderer på eksisterende immunterapi og at det er muligheter for å optimalisere denne kombinasjonsbehandlingen ytterligere for å oppnå enda bedre effekter i denne pasientgruppen, utdyper Rekdal.

    Studiet er utført ved Herlev Sykehus i Danmark og ledet av professor Inge Marie Svane som er internasjonalt anerkjent for kliniske ATC-studier.