KjøpLogg inn

Pfizer: – Forbedret vaksine gir bedre beskyttelse mot supersmittsom omicron

– Vi har to veldig sterke omicron-tilpassede kandidater som gir en betydelig høyere immunrespons, sier Pfizer-sjef Albert Bourla.

Publisert 27. juni 2022 kl. 14.15
Oppdatert 27. juni 2022 klokken 14.16
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 195 ord
FORBEDRET MEDISIN: Pfizer-sjef Albert Bourla har forbedret selskapets covid-vaksine. Foto: Bloomberg

Denne uken vurderer det amerikanske legemiddelverket om det skal be om endringer i vaksinene som lages av partnerne Pfizer og BioNTech, og deres konkurrent Moderna, i et forsøk på å få en bedre beskyttelse mot en ny Covid-19-bølge som er ventet å komme til høsten og vinteren. Andre store land vurderer det samme. 

Ifølge Marketwatch melder ledelsen i Pfizer at en forbedret Covid-19-booster kan gi bedre beskyttelse mot det supersmittsomme omicron-viruset, samtidig som endringen kan gjøres på en trygg og effektiv måte.

De mest brukte vaksinene som for tiden er i omløp retter seg stort sett mot det originale corona-viruset, som beskrives som farligere, men mindre smittsomt. Effektiviteten skal derimot ha falt da den supersmittsomme omicron-varianten dukket opp.

– Sterke kandidater

– Basert på disse dataene tror vi at vi har to veldig sterke omicron-tilpassede kandidater som gir en betydelig høyere immunrespons mot omicron enn vi har sett til dags dato, sier Pfizer-sjef Albert Bourla til Marketwatch.

I en studie av mer enn 1.200 middelaldrende og eldre personer som allerede hadde hatt tre vaksinedoser, konkluderte Pfizer med at boosterdosen gir en betydelig økning i omicron-bekjempende antistoffer.

Hittil i år har Pfizer-aksjen falt over 12 prosent på New York-børsen.