<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Carnegie senker kursmålet på Sats

Carnegie nedjusterer sitt kursmål på Sats til 17 kroner, fra tidligere 20 kroner, og opprettholder samtidig kjøpsanbefalingen på aksjen.

    Publisert 4. juli 2022 kl. 14.56
    Oppdatert 4. juli 2022 klokken 15.07
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 126 ord
    LAVERE KURSMÅL: Carnegie kutter i kursmålet på Sats-aksjen. På bildet ser du Sats-sjef Sondre Gravir og finansdirektør Cecilie Elde. Foto: Eivind Yggeseth

     

    Carnegie venter at Sats vil rapportere en omsetning på 1.021 millioner kroner i andre kvartal 2022, som er en økning på 1,8 prosent mot andre kvartal 2019. Ettersom Sats har annonsert at det vil være et tidsetterslep fra prisøkninger mot økte kostnader venter Carnegie marginerosjon. 

    «Etter vårt syn vil hovedfokus ligge på om medlemstallene vil komme tilbake til pre-pandemiske nivåer pr Sats-klubb i løpet av de kommende 6–12 månedene. I hovedsak avhenger både veksthistorien og marginekspansjon på dette», skriver meglerhuset.

    Ellers skriver Pareto i en oppdatering mandag at de forventer Sats å rapportere en omsetning i andre kvartal på 1.013 millioner, drevet av 1,6 prosent medlemsreduksjon. De bemerker at andre kvartal ofte er dårligere når det gjelder medlemsvekst, men mer lønnsomt ettersom det er mindre kampanjekostnader.

    TDN Direkt