<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bent Høies høyre hånd går til Legemiddelindustrien

Den tidligere helseministerens nærmeste medarbeider Thordis Marie Widvey Haugen er ansatt som politisk rådgiver i legemiddelindustriens lobbyorganisasjon Legemiddelindustrien (LMI). 

Publisert 2. sep. 2022
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 339 ord
NY JOBB: Thordis Marie Widvey Haugen går fra jobben som politisk rådgiver hos Helseministeren til jobben som politisk rådgiver i Legemiddelindustrien. Foto: Legemiddelindustrien

Bent Høies tidligere politiske rådgiver Thordis Marie Widvey Haugen kommer til Legemiddelindustrien fra stillingen som nestleder for Høyres stortingsgruppes politiske avdeling, samt et vikariat som leder samme sted – med ansvar for analyse og strategi.

Siden 2014 har Haugen vært politisk rådgiver i Høyre, de første årene i Oslo Høyre og siden 2017 i partiets Stortingsgruppe. I 2021 var hun daværende helseminister Høies nærmeste politiske medarbeider, både gjennom valgkampen og i håndteringen av pandemien. 

Legemiddelindustrien (LMI

  • Legemiddelindustrien (LMI) er bransjeforeningen for legemiddelindustrien i Norge. Norske og utenlandske legemiddelselskaper som utvikler, produserer, selger eller mar­kedsfører legemidler i Norge kan være medlem av foreningen. LMI skal være den natur­lige bransjeforeningen for både store multinasjonale selskaper og små norske grundersel­skaper som opererer på legemiddel/life science området.
  • De 60 medlemsbedriftene i LMI har i underkant av 4.000 ansatte i Norge og representerer over 80 prosent av legemiddelomsetningen. Det omsettes legemidler i Norge for 18 milliarder kroner.
  • Foreningen har som formål å ivareta medlemmenes bransjemessige interesser. Gjennom gode rammebetingelser sikrer vi norske pasienter tilgang til viktige medisiner som bidrar til helse og livskvalitet i Norge.

Tiltrer på nyåret

Haugen er utdannet statsviter ved Universitetet i Oslo og har blant annet skrevet en masteroppgave om politisk økonomi og helsesystem, spesifikt om ulike modeller for finansiering av helsesystemene i OECD-landene, og utfall for hjerte- og karsykdommer. Hun har også en bachelor i statsvitenskap ved Universitetet i Oslo.

– Jeg gleder meg veldig til å starte i jobben i LMI. Legemiddelindustrien er en spennende bransje, der det de siste par årene har skjedd veldig mye i løpet av kort tid. Spesielt har det vært imponerende å se hvordan vaksinene fikk oss ut av pandemien, og det blir spennende å følge med på hva som utvikles videre, sier Haugen, som tiltrer i den nye stillingen sin 2. januar 2023.

Kommunikasjonsdirektør i LMI, Espen Snipstad, er svært fornøyd med å ha fått Thordis på laget.

– Med hennes bakgrunn og politiske forståelse, vil hun bli et viktig tilskudd til laget i LMI – et lag jeg dessuten er sikker på at hun kommer til å passe godt inn i, sier Snipstad.