<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sikrer 25 mill. i konvertibelt lån

Softox Solutions har sikret finansieringen frem til neste sommer. 

Publisert 11. okt. 2022
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 251 ord
SIKRET FINANSIERING: Adm. direktør og långiver til Softox, Geir H. Almås. Foto: Iván Kverme

 

I en børsmelding kommer det frem at Softox Solutions har tatt opp et nytt konvertibelt lån fra enkelte eksisterende aksjonærer på 25 millioner kroner. I tillegg sikrere biotekselskapet en refinansiering av det konvertible lånet på 15 millioner kroner som ble meldt i slutten av juni. 

Samlet proveny av det nye lånet vil være 40 millioner kroner og har forfall 15. januar 2024.

Sammen med de tidligere meldte tilskuddene til selskapet, vil det nye lånet sikre Softox en likviditetstilførsel på inntil 50 millioner kroner. 

Meldte om finansieringsbehov

Tilskuddet kommer én uke etter at selskapet var ute og meldte om Softox trengte kontantinnsprøytning på inntil 50 millioner kroner for å finansiere selskapet frem til juni 2023. Softox er et selskapet med en begrenset kontantbeholdning, og det har vært behov for å styrke selskapet og dets likviditet finansielt på kort og lang sikt.

Det nye lånet vil gi SoftOx tid til å levere på tidligere annonserte milepæler i løpet av de neste seks til ni månedene, hevder selskapet. 

Lånet er betinget godkjenning fra den ekstraordinære generalforsamlingen 18. oktober. Lånet skal ha en fast årlig rente på 10 prosent pr. år, og vil bli inngått med GH Holding, Aubert Invest, Pro AS, Østlandske Pensjonsforsikring, Almhaug Bolig og Geir Almås.

Lånet vil løpe uten avdrag, og selskapet skal tilbakebetale långiverne i sin helhet på forfallsdatoen. Samtidig kan en långiver når som helst frem til 15. januar 2024 konvertere lånebeløpet til nye aksjer. Da vil konverteringskursen være 22,50 kroner pr. aksje.

Softox er ned 55 prosent på Oslo Børs hittil i år.