Er oljealderen over? Ikke for denne bedriften

Tess vokser på økt etterspørsel fra petroleumsbransjen. Nå har de fått slangekontrakt med TechnipFMC.

– STORT: – Både norsk og internasjonal sokkel bidrar til veksten vår, sier Ansgar Karlsen, styreleder i Tess. Tess har produksjon og lager i Lier utenfor Drammen. Foto: Anders Horntvedt
Industri

– Kontrakten tangerer den største vi allerede har, og den kan bli enda større. Vi blir en totalleverandør til TechnipFMC. Det er stort for en bedrift i Lier, fastslår Ansgar Karlsen, teknisk direktør og styreleder i Tess.

Tess er en faghandelskjede for industrikunder, og tilbyr blant annet slanger, sveisemateriell, kontrollsystemer for løft og last samt integrerte forsyningstjenester.

En av de største kontraktene Tess har i dag, er med Equinor.

Buskerud-bedriften har nå signert en treårsavtale med TechnipFMC.

Avtalen innbefatter leveranse av «ledningskomponenter, drifts- og vedlikeholdsprodukter og integrerte forsyningstjenester», heter det i en melding fra Tess.

– Av stor betydning

Blant annet skal Tess ha en egen bemannet avdeling inne på den lukkede Kongsberg Teknologipark, og ved oljebasen Ågotnes utenfor Bergen.

Tess skal i tillegg drive leverandørstyrt forsyning ved TechnipFMC-avdelingene i Kristiansund og Stavanger.

– Denne avtalen er av stor betydning for Tess. Dette betyr at vi styrker oss ytterligere som teknisk faghandel og totalleverandør til offshorenæringen, sier Karlsen, teknisk direktør og styreleder i Tess.

– Vi styrer mot en stadig større omsetning, og vi øker særlig på olje og gass, opplyser Karlsen.

– Både norsk og internasjonal sokkel bidrar til veksten vår. Vi har riktignok ikke nådd fjorårets total ennå, men vi har aldri omsatt for så mye som i september måned, legger han til.

GJENNOMBRUDD: – Kontrakten tangerer den største vi allerede har, og den kan bli enda større. Foto: Anders Horntvedt

Kjøpte innmaten i konkurrent

Tidligere i år kjøpte Tess selskapet Albert E. Olsens varelager og driftstilbehør da de meldte oppbud.

Albert E. Olsen omsatte for 426 millioner kroner i fjor.

Til sammenligning omsatte Tess-konsernet for 2,6 milliarder kroner i 2018, og den samlede omsetningen for alle selskapets virksomheter var på 3,4 milliarder kroner.

– Albert E. Olsen var en av våre største konkurrenter og den eneste norskeide, familiedrevne konkurrenten, fastslår Karlsen.

Tess beholder 61 av de 138 ansatte i Albert E. Olsen, og innlemmer kjedens 16 butikker i sine servicesentre eller beholder dem der det er hensiktsmessig.

Tess ble startet i Drammen i 1968 av Erik Jølberg og kompanjongen Olav Nygaard.

Jølberg ble eneeier i 2016, og Kapital verdsatte formuen hans til 975 millioner kroner.

På årets liste falt han imidlertid ut. Det skyldes at han i desember 2018 overførte Tess-aksjene i Jølberg Holding til Stiftelsen Erik Jølberg, der han selv er styreleder.

Tess har rundt 1.300 ansatte ved 130 servicesentre i Norge, Sverige, Danmark, England, USA, Brasil og Singapore.

AVTALE I BOKS: Til venstre styreleder Ansgar Karlsen i Tess. Til høyre Torgny Stockman, regional category lead Europe i TechnipFMC Kongsberg. Foto: Tess
Nyheter
Industri