Endúr bekrefter stor kontrakt med Forsvaret

Inkludert opsjoner kan rammekontrakten med Forsvaret være verdt opp mot 750 millioner kroner.

«SOLID FUNDAMENT»: Endúr-sjef Hans Petter Eikeland påpeker at konsernet nå har sikret et «solid fundament for en sterk aktivitetsøkning og vesentlig høyere aktivitet med lang tidshorisont». Foto: Bergen Group

Endúr, tidligere Bergen Group, har kunngjort at datterselskapet Endúr Maritimes rammekontrakt med Forsvarets logistikkorganisasjon for vedlikeholdsoppdrag på Haakonsvern er bekreftet og signert.

Kontrakten har en varighet på fire år, men kan forlenges med ytterligere tre år.

Forsvaret har anslått at kontrakten, med utøvelse av alle opsjoner, er verdt 750 millioner kroner.

Kontrakten innebærer at Endúr Maritime skal utføre vedlikeholdstjenester og endringsarbeider for samtlige fartøysklasser Forsvaret har eller får på Haakonsvern i løpet av kontraktsperioden.

Børshopp

Endúr-aksjen er i 15:30-tiden opp mer enn 20 prosent på Oslo Børs.

«Denne tildelingen bekrefter at vi har klart å opprettholde vår attraktivitet og konkurranseevne inn mot Forsvaret, selv om oppdragsmengden overfor Forsvaret har vært lavere enn ønsket de siste årene og i den kontraktsprosessen vi har vært igjennom frem til signering i dag», heter det fra konsernsjef i Endúr, Hans Petter Eikeland.

Eikeland påpeker videre at Endúr nå har sikret et «solid fundament for en sterk aktivitetsøkning og vesentlig høyere aktivitet med lang tidshorisont».

Karensperiode

Endúr meldte om rammekontrakten med Forsvaret 19. september.

Den kunne først bekreftes og signeres endelig etter en ordinær karensperiode. Denne er nå gjennomført.

«Avrop på rammekontrakten vil i hovedsak bli foretatt i de tilfeller Forsvaret har behov for ytterligere kapasitet, og/eller eksisterende rammeavtaler ikke er dekkende for vedlikeholdsbehovet», ble det opplyst i forrige måned.