Svakere salg fra Ekornes

I årets ni første måneder falt salget til møbelprodusenten Ekornes med 3,6 prosent til 2,3 milliarder kroner.

OBLIGASJONSLÅN: I april utstedte Ekornes et obligasjonslån på 2 milliarder kroner. Her representert ved konsernsjef Olav Holst-Dyrnes. Foto: Iván Kverme
Industri

Den norske møbelprodusenter Ekornes ble i fjor kjøpt opp av kinesiske Qumei Home Furnishing Group til en prising på 5,1 milliarder kroner, og aksjen ble strøket fra Oslo Børs.

Men selv om Ekornes-aksjen ikke lenger er børsnotert, har selskapet utstedt et børsnotert obligasjonslån på 2 milliarder kroner for å refinansiere konsernet. Det gjør at ledelsen ikke kan lene seg tilbake i godstolen og vente med å rapportere regnskapstall til årsslutt.

I årets ni første måneder omsatte selskapet for snaut 2,3 milliarder kroner, noe som er en nedgang på 3,6 prosent. På grunn av omstrukturering i konsernet, er det ikke komplette sammenligningstall fra 2018.

Ekornes

(Mill. kr)1-3.kv./193. kv./19
Driftsinntekter2.268,1690,8
Driftsresultat178,938,7
Resultat før skatt137,620,4
Resultat etter skatt195,315,2

«Salget av Stressless ble påvirket av en svak utvikling i møbelmarkedet i Europa, kombinert med et skift mot motoriserte produkter. Vi har sett tegn til positive effekter fra lansering av nye produkter i perioden og salget i Kina har økt, riktignok fra lave nivåer», skriver konsernsjef Olav Holst-Dyrnes i kvartalsrapporten.

Høy ordrebok

Ved utgangen av tredje kvartal var Ekornes' egenkapital bokført til 3,5 milliarder kroner og nettogjelden var på snaut 2,3 milliarder kroner. I tillegg hadde selskapet 306 millioner kroner i kontanter.

Ekornes-merkevaren IMG hadde en positiv utvikling i tredje kvartal, drevet av salg i Litauen, og bedre logistikk og distribusjon i det europeiske markedet.

Selskapet skriver at ordreboken er god og at det forventer bedre salgsutvikling de neste kvartalene.

ekornes
olav holst-dyrnes
Nyheter
Industri