God underliggende utvikling for General Electric

General Electric navigerer i riktig retning, men har fortsatt en vei å gå før lønnsomheten når gamle nivåer.

FORTSATT EN VEI Å GÅ: GE leverte et bedre underliggende resultat enn ventet, men det er fortsatt en vei å gå for å komme tilbake til gamle høyder for det industrielle konglomeratet. På Bildet: Lawrence Culp, CEO og styreleder i GE. Foto: AP
Industri

Det industrielle konglomeratet General Electric (GE) presenterte regnskapet for tredje kvartal onsdag.

Justert resultat per aksje landet på 15 cent, opp fra 11 cent ved samme korsvei i fjor, og som også var Refinitiv-konsenus for årets tredje kvartal.

Det er viktig å bemerke at på ikke-justert basis, inkludert engangshendelser og regnskapseffekter, ble tapet i kvartalet hele 9,5 milliarder dollar.

Det justerte driftsresultatet ble 2,15 milliarder dollar, opp fra 1,80 millliarder dollar i fjor.

Omsetningen kom inn på 23,36 milliarder dollar, opp dra 23,39 milliarder dollar i fjor.

Forventningen på forhånd var 22,93 milliarder dollar.

Selskapet industrielle kontantstrøm kom inn på 650 milioner dollar i kvartalet. Det var bedre enn analytikerne hadde ventet på forhånd.

Selskapet høyner guidingen for industriell fri kontantstrøm fra «negativ til én milliard» til «flat til to milliarder» dollar.

Energi-segmentet var svakt i kvartalet, mens luftfart-businessen var overraskende bra.

Selskapet produserer LEAP-motorene som brukes i 737 MAX-flyene, og selskapet kommuniserer at bakkesettingen av Boeing-flaggskipet kan påvirke kontantstrømmen negativt.

Selskapet er inne i en omfattende restruktureringsprosess blant annet for å øke lønnsomheten.

«Resultatene reflekterer et nytt kvartal med fremgang forbundet med restruktureringen av GE. Vi er fornøyde med vår sterke ordebok, den organiske veksten, marginforbedringene, og den positive kontantstrøm-situasjonen midt i en periode med høy global usikkerhet. Vi øker utsiktene for industriell fri kontantstrøm igjen selv med ekstern motvind fra 737 MAX og tollpåslagene (...)», sier styreleder og konsernsjef Henry Lawrence "Culp Jr. i rapporten.

Aksjen stiger 4,19 prosent til 9,45 dollar i førhandlen på Wall Street.

general electric
Nyheter
Industri