<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nikola deler nye detaljer - berg-og-dalbane for Nel-aksjen

Nikola Corporation kom med oppdateringer som sendte Nel-aksjen først ned, så opp.

    Publisert 19. nov. 2019 kl. 15.47
    Oppdatert 19. nov. 2019 klokken 16.15
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 251 ord
    DIREKTØR: Trevor Milton i Nikola. Foto: Ivan Kverme

    Med Nikolas nye batteri økes rekkevidden for nåværende EV-personbiler fra 300 miles til 600 miles, altså fra 482 kilometer til 964 kilometer. 

    Stor utvikling

    – Dette er den største utviklingen vi har sett i batteriverdenen, sier Nikola-konsernsjef Trevor Milton.

    Lastebilprodusenten Nikola kunngjør også at de har inngått en intensjonsavtale om å kjøpe et batteriengineering-team. Men oppkjøpet vil ikke bli offentlig før neste år.

    Nel-aksjen påvirkes

    I forkant av offentliggjøringen har flere norske investorer fulgt selskapet tett. Peter Hermanrud og Fredrik Gundersen trakk frem Nel som en av sine favoritter på Oslo Børs nylig.

    Gjennom sitt samarbeid med amerikanske Nikola, har Nel fått på plass en avtale som på sikt kan gjøre tungtransporten renere.  Nikola-avtalen innebærer levering av 56 fyllestasjoner for Nel, ifølge Sparebank 1 Markets. Nikola har et mål om å rulle ut hele 823 fyllestasjoner frem mot 2028. 

    Nikolas oppdateringer rundt Nel lot vente på seg lenge tirsdag. Først gikk Nel-aksjen kraftig ned over 13 prosent til 7,4 kroner. Men etter en Twitter-melding fra Milton var aksjen bare ned fire prosent, til over 8,3 kroner. 

    – Ingen endring i planer for hydrogenbrenselceller med batterikunngjøringer. Det hjelper like mye hydrogen som det gjør BEV. Det dobler rekkevidden til hydrogenlasebilen vår. NEL er en stor del av veksten vår. Trucking trenger raske og lette lastebiler - hydrogen har den fordelen, skrev Nikola-konsernsjef Trevor Milton.

    Nel-aksjen er omsatt for over 450 millioner kroner på Oslo Børs tirsdag. Dobbelt så mye som Equinor som er nest mest omsatt.