Umoe-sjef Jarle Roth hevder at REC-salget er gjort frivillig

– Porteføljetilpasning, sier Umoe-sjef Jarle Roth om hvorfor REC Silicon-aksjene ble solgt tirsdag.

HELHETSVURDERING: Konsernsjef Jarle Roth i Umoe hevder at REC-salget ikke skyldes press fra bankene. Foto: Eivind Yggeseth

– Vi har hatt to engasjementer som har vært krevende for oss i lang tid, og det er REC Silicon og Brasil-engasjementet. Vi har vært begge steder i lang tid, og skulle gjerne sett en annen utvikling. Etter en helhetsvurdering har vi bestemt oss for å selge REC Silicon-aksjene, sier Umoe-sjef Jarle Roth.

– Så dere ble ikke presset til å selge aksjene?

– Nei, vi eier mange selskaper, og da må vi gjøre porteføljevurderinger av hva vi ønsker å sitte på. Vi valgte nå å gå ut av REC Silicon etter en helhetsvurdering, sier han.

Vi valgte nå å gå ut av REC Silicon etter en helhetsvurdering
Jarle Roth, Umoe

– Stadig bedre drift

I børsmeldingen mandag ettermiddag om at Umoe skulle kvitte seg med REC Silicon-aksjen, kom det også frem at satsingen i Brasil fortsetter.

– Det er ikke tvil om at dette er et krevende engasjement. Vi har imidlertid stadig bedre drift der, noe som selvfølgelig er positivt. Samtidig har det vært tørke i Brasil, og det har preget avlingene noe. Vi har ikke den lønnsomheten vi ønsker, men jobber hardt for å få til en bedring, sier Roth.

Ifølge E24 tidligere i høst har Ulltveit-Moe tapt 3,7 milliarder kroner på biodrivstoffprosjektet i Brasil. I fjor endte virksomheten med et underskudd på 169 millioner kroner, etter blant annet et valutatap på 183 millioner kroner.

– Er dere cash-positive eller brenner dere fortsatt penger?

– Det ønsker jeg ikke å svare på nå. Det får vi eventuelt komme tilbake til når vi ønsker å presentere dette prosjektet, sier Roth.