<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Hydro skuffet

Norsk Hydro leverte lavere omsetning og lavere resultat enn forventet i fjerde kvartal 2019, og begrunner dette med svake markeder.

    Publisert 7. feb. 2020 kl. 07.00
    Oppdatert 7. feb. 2020 klokken 07.29
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 259 ord
    LA FREM TALL: Konsernsjef Hilde Merete Aasheim i Norsk Hydro Foto: Iván Kverme

    Norsk Hydro leverte et underliggende driftsresultat på 560 millioner kroner i fjerde kvartal 2019. Dette var betydelig lavere enn forventningen på rett over én milliard kroner. Resultatet før skatt endte på minus 168 millioner, mens resultatet for året endte på minus 1,6 milliarder før skatt og minus 2,4 milliarder etter skatt.

    Selskapet melder om økt produksjon i Brasil, en nedgang i råvarekostnaden og positive valutaeffekter, men dette ble utlignet av en nedgang i realiserte priser på aluminium og alumina.

    Oppsummert for kvartalet fokuserer Norsk Hydro på at det er utfordrende markeder som påvirker resultatet, at de har oppnådd én milliard gjennom forbedringsprogrammet for 2019 samt økt salg av lavkarbonprodukter. Norsk Hydro utbetaler 1,25 kroner i utbytte pr. aksje.

    - Har iverksatt tiltak

    - Vi har iverksatt kraftige tiltak i et svakt marked. Forbedringsprogrammet vårt samt frigjøring av midler ligger foran målsettingene. Forbedringsarbeidet vil fortsette med full styrke, i tråd med vårt arbeid med å bedre lønnsomheten og fremme bærekraft, sier konsernsjef Hilde Merete Aasheim og legger til:

    - Den økende etterspørselen etter lavkarbonprodukter og -løsninger er en oppmuntrende trend og vi er godt posisjonert for en lavkarbonfremtid. Siden vi lanserte CIRCAL for et år siden har vi signert 60 lavkarbon bygningsprosjekter rundt i verden.

    SE DIREKTE: Webcast fra kv

    artalspresentasjonen.

    Norsk Hydro

     
    (Mill. kr) 4. kv./19 4. kv./18
    Driftsinntekter 35.490 38.386
    Driftsresultat -399 178
    Resultat før skatt -168 -543
    Resultat etter skatt -665 750

    Norsk Hydro

     
    • Norsk kraftprodusent og leverandør av aluminium og aluminiumprodukter. Har hovedkontor i Oslo.
    • Konsernsjef er Hilde Merete Aasheim, som tok over mai 2019 etter Svein Richard Brandtzæg.
    • Fikk nåværende selskapform etter at Hydros olje- og gassvirksomhet ble utskilt til Equinor høsten 2007.
    • Største aksjonær er den norske stat gjennom Nærings- og fiskeridepartementet.