Ingen høydeskrekk – høyner Tomra til kjøp

Danske Bank ser fortsatt oppside.

HØYNER I TOMRA: Analytiker Martin Stenshall i Danske Bank har oppgradert til kjøp. Foto: Iván Kverme
Industri

Tomra spratt torsdag voldsomme 19,0 prosent til 335,60 kroner etter å ha lagt frem tall og ikke minst utbytte over forventning. 

I løpet av dagen var aksjen oppe i 336,40 kroner, ny intradag all-time high. 

Aksjen torpederte dermed kursrekordene som sto før dagens handel, det vil si 290,60 (slutt) og 298,80 kroner (intradag).

På dagens kursnivåer snuser Tomra på 50 milliarder kroner i markedsverdi. Aksjen må stige med 2,24 kroner til for å passere milepælen. 

Hever til kjøp

Danske Bank-analytiker Martin Stenshall har ikke fått høydeskrekk, og har i en fersk analyse oppgradert Tomra til kjøp med kursmål 384 kroner.

Selv etter dagens rally ser han altså en oppside på over 14 prosent.

«Totalt sett tror vi Tomra er meget godt posisjonert for å ta markedsandeler i det kommende markedet for container-systemer. Selv om vi ser begrensede nye potensielle markeder på kort sikt, ser vi en sterk drivkraft fra forbrukere, politikere og selskaper til å skape sirkulærøkonomier», skriver Stenshall i en analysen som Finansavisen har fått tilgang til.

– Klart fortrinn

Analytikeren var denne uken på handelsmessen Euroshop i Düsseldorf og snakket med Tomras konkurrenter i returautomatmarkedet.

«Konklusjonen vår etter å ha sett de siste automatene fra Diebold Nixdorf, Trautwein, Sielaff og Tomra, er at Tomra har et klart konkurransefortrinn. Selskapet har en bred portefølje av forskjellige automater når det gjelder størrelse og funksjonalitet», heter det videre i analysen.

Nyheter
Aksjeanalyse
Industri
Børs
Aksjeanalyse