Ny linseordre for poLight

poLights samlede linseordre til to kinesiske smarklokkeprodusenter har kommet opp i 2,3 millioner kroner etter nye bestillinger. 

FLERE LINSER: To kinesiske smartklokkeprodusenter ønsker seg flere linser fra poLight. Her konsernsjef Øyvind Isaksen. Foto: Eivind Yggeseth

– Det er selvfølgelig hyggelig at ordrene fortsetter å komme inn, sier konsernsjef Øyvind Isaksen i poLight.

Det Horten-baserte selskapet har utviklet en helt ny linse, som fokuserer raskere enn dagens linser og bruker også langt mindre strøm. Linsen går under navnet TLens og har en rekke anvendelsesområder.

I fjor høst ble kinesiske Xiaomi det første selskapet som tok linsen i bruk kommersielt, da det besluttet å benytte den i en smartklokke. I år har kinesiske XUN valgt å gjøre det samme.

Tirsdag meldte poLight at de to produsentene har lagt inn en ny ordre på linsen for 250.000 kroner. Totalt har de to smartklokkeprodusentene kommet opp i TLens-ordrer for 2,3 millioner kroner.

So fare so good

– Vet du hvordan salget av de to smartklokkene går?

So fare so good, er det eneste vi har fått vite. Coronaviruset har gjort situasjonen krevende i Kina, og de fleste vi har kontakt med der jobber fra sine hjemmekontorer, sier Isaksen, og legger til:

– Smartklokkene er nye på markedet. Det har imidlertid kommet noen brukerundersøkelser, og de har gitt klokkene en bra score.

Ifølge Isaksen er ikke poLights produksjon av linsen påvirket av viruset som er i ferd med å spre seg til stadig flere land.

– Vår produksjon ligger i Horten, Italia og Taiwan, og den er ikke påvirket av coronaviruset. Det er likevel usikkerhet rundt hvordan resten av produksjonskjeden for disse klokkene blir påvirket av viruset. Produksjonen av klokkene skjer jo i Kina.