Hyundai stenger virusrammet fabrikk

Den sørkoreanske bilprodusenten stenger en av sine største fabrikker, etter at en ansatt testet positiv for coronaviruset.

RAMMET: Fra en av Hyundai Motors' personbilfabrikker. Foto: NTB Scanpix

Hyundai Motor Company stanset på fredag produksjonen ved en av sine to bilfabrikker i den sørkoreanske byen Ulsan, ifølge Reuters. Grepet ble tatt, etter at en ansatt testet positiv for coronaviruset.

Uvisst når arbeidet gjenopptas

Konsernet begynte umiddelbart å desinfisere hele anlegget, som normalt produserer firehjulstrekkere som GV80, Palisade, Santa Fe og Tucson.

Det har imidlertid ikke opplyst når arbeidet ved fabrikken vil gjenopptas.

Produksjonen utgjør typisk rundt 1000 biler om dagen. Hyundai har også fire andre fabrikker i andre området, og den samlede årlige kapasitetet er på 1,4 millioner kjøretøy – nesten en tredel av den globale totalen for selskapet.

Hyundai slet allerede med en mangel på komponenter, som følge av produksjonsavbrudd hos de kinesiske underleverandørene.

Samsung er hardt rammet

For bare en uke siden meldte en annen sørkoreansk gigant, Samsung, at en smarttelefonfabrikk i byen Gumi-si ble stanset, som følge av virussmitte.

Også SK Hynix, som blant annet produserer elektronikk for Apple, har stengt dørene ved en virusrammet fabrikk i Sør-Korea. Der ble de 800 ansatte bedt om å holde seg hjemme i «noen uker».

For øvrig har Hyundai Motors aksjekurs svekket seg med over 15 prosent i de seneste to ukene. Samsung Electronics og SK Hynix er ned med henholdsvis tolv og 16 prosent.