NEL stenger ned i USA

NEL må stenge ned fabrikken i Walingford i USA som følge av coronaviruset. Virksomhetene i Norge og Danmark kan imidlertid fortsette som før.

STENGER: Konsernsjef Jon Andre Løkke må stenge ned virksomheten midlertidig i USA. Foto: NTB Scanpix

Hydrogenselskapet NEL stenger ned fabrikken i Walingford i USA midlertidig som følge av coronaviruset, skriver selskapet i en børsmelding sent søndag kveld. Det vurderes i samråd med lokale myndigheter om deler av produksjonen kan fortsette.

Virksomheten i Norge og Danmark fortsetter i tråd med råd fra nasjonale myndigheter. Som en konsekvens av internasjonale reiserestriksjoner ventes det noe forsinkelser av installasjonen av hydrogenstasjonen H2STation.

Ifølge børsmeldingen har NEL en kontantbeholdning på 1,3 milliarder kroner pr. mars.

– Selskapet har en sterk kontantbeholdning med nesten ingen gjeld. Det underliggende markedsaktiviteten og interessen for hydrogen forblir sterk, og selskapet opprettholder et positivt markedssyn, sier Jon André Løkke i meldingen.