Kongsberg Automotive lager munnbind

GÅR NYE VEIER: Kongsberg Automotive lager normalt sett bildeler. Nå skal de produsere smittevernutstyr.  Foto: Terje Bendiksby

Normalt sett lager Kongsberg Automotive bildeler. Flere og flere bilprodusenter har nå stengt fabrikkene sine som følge av coronaviruset, og salg av biler har falt kraftig som andre store deler av økonomien, ettersom folk er bedt om å holde seg mest mulig innendørs.

Kongsberg Automotive skriver på Facebook at deres interiøravdeling nå har tilpasset seg ved å lage munnbind. Selskapet opplyser at de har utstyrskapasitet i Amerika og Europa til å produsere opp mot 2 millioner munnbind om dagen. 

Kongsberg Automotive ber sykehus, kommuner eller andre som skulle ha behov for slike munnbind ta kontakt. 

Aksjen gikk opp 17,68 prosent til 2,13 kroner tirsdag.