Overraskende tall for amerikanske industrivarer

Overraskende økning i ordreinngangen på industrivarer fra USA i februar. 

OVERRASKENDE ØKNING: Industrivarer fra USA gikk godt i februar.  Foto: Iván Kverme

I februar steg ordreinngangen på industrivarer fra USA med 1,2 prosent. Tallet er overraskende positivt, men oppturen blir mest sannsynlig kortvarig på grunn av virussituasjonen i inneværende måned. Saken er omtalt av Reuters. 

Definisjonen industrivarer omfatter alle produkter fra toastjern til fly og varer som har en levetid på mer enn 3 år. På forhånd var det ventet en vekst på 0,1 prosent, et tall som ble oppjustert i senere tid fra -0,2 prosent tidligere. 

Økonomieksperter for Reuters spådde en nedgang på 0,8 prosent for februar.

Sivile luftfartøy gikk ned med 0,3 prosent, mens deler til motorindustrien økte med 1,8 prosent. Produksjonen av elektriske forbruksartikler økte med 1,3 prosent.