<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Moody's: – Globalt bilsalg vil falle 14% i 2020

Moody's forventer at globalt bilsalg vil stupe med om lag 14 prosent, og at salget sannsynligvis vil gjenopptas i 2021. 

    Publisert 27. mars 2020 kl. 12.43
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 147 ord
    VENTER BETYDELIG SALGSNEDGANG: Moody's forventer at det globale salget av biler vil stupe med 14 prosent i 2020 som følge av coronavirusutbruddet.  Foto: AFP

    Ettersom de økonomiske ringvirkningene fra coronavirusutbruddet stadig forverres, reduserer Moody's Investors Service nok en gang sin globale prognose for bilsalg, ifølge en ny rapport publisert i dag. Av analysen fremgår det at ratingbyråets syn på bilprodusenter og vestlige leverandører av bildeler fortsatt er negativ. 

    – Vi forventer nå at det globale salget av autoenheter vil stupe om lag 14 prosent i 2020, et langt brattere fall enn nedgangen på 2,5 prosent som vi anslo i februar, sa Falk Frey som er seniordirektør i Moody's.

    Moody's spår at Vest-Europa vil oppleve den største nedgangen i etterspørselen, og estimerer at salg av biler vil stupe med 21 prosent i stedet for 4 prosent som estimert før coronavirusutbruddet. 

    Det er sannsynlig at salget kommer tilbake i 2021, ifølge ratingbyrået. Hvor lenge nedgangen vedvarer, vil i stor grad avhenge av hvor snart coronavirusutbruddet topper seg i viktige markeder og hvor raskt konsumentene kommer seg.