<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ekornes tar coronagrep

Det er foreløpig ingen i Ekornes som er blitt smittet av coronaviruset, men møbelprodusenten har likevel begynt å produsere medisinsk utstyr.

    Publisert 7. apr. 2020 kl. 10.39
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 151 ord
    MEDISINSK UTSTYR: Ekornes har begynt å produsere medisinsk utstyr både i USA og Norge. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG

    Både i North-Carolina i USA og på Ikornnes i Møre og Romsdal blir det nå produsert utstyr til helsevesenet, skriver Ekornes i en børsmelding tirsdag. Selv om møbelprodusenten ikke er rammet av viruset selv, merker de godt virkningene av både viruset og restriksjoenne. Stadig flere forhandlere må stenge i Europa og Nord-Amerika, og Ekornes vurderer nå å begynne med direkte leveranser, der hvor det er mulig. 

    I Asia, og da først og fremst i Kina, har man begynt å merke en økning i ordrer. Likevel advarer Ekornes om at det kommer til å bli et kraftig fall i omsetningen for andre kvartal. 

    Ekornes sendte 18. mars ut et permitteringsvarsel til ansatte i Norge, i tillegg til å ha sagt opp 30 prosent av personellet i sine asiatiske produksjonsanlegg. De forventer likevel å fortsette produksjonen, for å levere til kunder globalt, spesielt når de nå begynner å se positive tegn i de asiatiske markedene.