<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Forventer voldsom nedgang i tysk industri

Nedgang i bortimot samtlige industrier. 

    Publisert 7. apr. 2020 kl. 11.17
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 184 ord
    STILLSTANS: Nedgang i industrien påvirker aktiviteten negativt.  Foto: NTB SCANPIX

    Det tyske analysebyrået IFO, som tar temperaturen på en rekke parametere i tysk økonomi, melder tirsdag at det forventer en drastisk nedgang i tysk industri de neste tre månedene. 

    Den fullstendige rapporten blir publisert senere tirsdag, men hovedinnholdet er allerede ute. Det viser at IFO-indeksen for produksjonsforventninger gikk ned i mars fra pluss 2,0 til minus 20,8 poeng. Det er den største nedgangen siden starten i 1991, og til sammenligning falt indeksen 13,3 poeng under finanskrisen i 2008, 

    - Vi antar at denne utviklingen fremdeles er noe undervurdert ettersom de fleste av svarene ble mottatt i midten av mars, sier Klaus Wohlrabe, sjef for undersøkelser ved IFO-instituttet.

    Instituttet forventer at bilindustrien blir spesielt hardt rammet og indeksen faller der fra pluss 4,2 til minus 36 poeng. Produsenter av gummi, plast og maskinteknikk har også lignende fall. 

    I tillegg faller indeksen for den kjemiske industrien, metallindustri, foredling, klær og farmasøytiske produkter. 

    Den eneste bransjen som fortsatt holder seg på plussiden, tross et mindre indeksfall, er mat- og drikkevareprodusenter.