Yara omstrukturerer

Innfører geografisk inndeling. Direktør for globale funksjoner og HR forlater selskapet.

Svein Tore Holsether begynner som konsernsjef i Yara. Foto: Iván Kverme Foto: Ivan Kverme
Industri

Yara vil gå fra segmentstruktur til en regional organisasjonsstruktur fra 1. juni 2020, ifølge en børsmelding.

Yaras drift vil bestå av fire resultatenheter, der tre er geografiske og en fjerde enhet har ansvaret for globale produksjonsanlegg og operasjonell forbedring, inkludert HMS. I tillegg etableres en global «Farming Solutions»-funksjon.

– Den nye strukturen vil styrke vårt kundefokus i hver region, og samtidig drive transformasjon av vår virksomhet for fremtiden. Det er en ytterligere milepæl i gjennomføringen av vår crop nutrition strategi som en integrert aktør innen verdikjeden for matvarer, sier Svein Tore Holsether, konsernsjef i Yara.

Fullt operative

De tre geografiske enhetene – Europa, Amerika, Afrika & Asia – vil alle inneholde produksjon, logistikk og kommersiell virksomhet. Det vil gjøre daglig drift i et fullintegrert oppsett mulig. 

Hver enhet vil produsere og levere eksisterende Yara-løsninger, i tillegg til å kommersialisere og selge nye løsninger utviklet av Farming Solutions.

Farming Solutions enheten vil ha et globalt mandat til å drive transformasjon av Yaras crop nutrition-virksomhet, og vil utvikle eksisterende og nye løsninger innen premiumprodukter, digitale løsninger, samarbeid innen verdikjeden for matvarer og klimanøytrale løsninger.:

Lene Trolles, konserndirektør for HR og globale funksjoner, har valgt å forlate Yara for å søke muligheter utenfor selskapet, opplyses det. Bortsett fra Trolles er styremedlemmene de samme.

yara
omstrukturering