DSD kjøper seg inn i landstrømselskap

DSD går inn på eiersiden i landstrømselskapet Zinus.

SATSER PÅ BÆREKRAFT: DSD-sjef Ingvald Løyning. Foto: Tommy Ellingsen
Industri

– Zinus er en investering som passer godt inn i vår eierstrategi. Landstrøm ladeløsning har et globalt markedspotensial, sier konsernsjef Ingvald Løyning i DSD i en kommentar.

Tradisjonsrike DSD (Det Stavangerske Dampskibsselskab) satser bærekraftig og kjøper seg inn i Bømlo-selskapet Zinus gjennom en emisjon.

Zinus ble etablert i 2018 og lager løsninger for landstrømstilkobling for skip. Selskapet er en del av LOS Gruppen, som er totalleverandør av elkraft- og elektroinstallasjon og skipsservice.

LANDSTRØMSANLEGG FRA ZINUS: Zinus CPP 850. Foto: ZINUS

Vil vokse

Siden oppstarten har Zinus har vokst fra én til syv ansatte. Selskapet har opplevd god ordreinngang og venter ytterligere vekst. I tillegg til å utvikle produktet videre, sikter det også mot det internasjonale markedet.

– Produktene er enkle å betjene ved at de kan automatiseres, de er fleksible i forhold til plassering, tåler alle typer klima og bidrar estetisk i moderne havner. Dette blir lagt merke til, både i Norge, Europa, Asia og USA. Vi har en strøm av forespørsler vi håndterer, samtidig som produksjonen av nye anlegg går for fullt, sier adm. direktør Finn Inge Langeland i Zinus.

– Vi er i gang med å utvikle spennende produkter mot markeder som cruise, ro-ro og oppdrettsnæringen, legger han til.

SKAL JOBBE SAMMEN: Fra venstre Ingvald Løyning, konsernsjef DSD, Arne Mæland, styreleder i Zinus og Finn Inge Langeland, adm. direktør i Zinus. Foto: ZINUS

Satser nytt

Etter salget av fergerederiet Norled, hadde DSD sitt beste resultat noensinne i fjor med et overskudd på 1 milliard kroner.

– I fortsettelsen vil vi bruke salgsprovenyet til å styrke oss innen de bransjene der vi allerede har solid kompetanse; mobilitet, maritim og turisme, pluss gå inn i nye teknologiske og bærekraftige selskaper innen marin sektor og helse, sa DSD-sjef Ingvald Løyning til Finansavisen da Stavanger-selskapet la frem sitt årsresultat i slutten av april.

Tidligere i år gikk DSD inn på eiersiden i mobilitets- og startup-selskapet imove og aktivitets- og opplevelsesleverandøren XXLofoten i Svolvær.

– Vi har mange spennende prosjekter på gang, og står sterkt med en fremoverlent organisasjon, en ny målrettet strategi og betydelig finansiell kapasitet, sa Løyning.

DSD eier i dag flere store virksomheter og har totalt over 5.000 medarbeidere. Det største selskapet er Tide, Norges nest største busselskap og en betydelig bussaktør i Danmark.

dsd