Kjetting-Jan hamstrer 600 tonn av Kjell Inge Røkke

Jan Vindenes' Sotra Anchor og Chain har gått til anskaffelse av store mengder kjetting fra Kjell Inge Røkke.

KJØPER AV RØKKE: Jan Vindenes, best kjent som Kjetting-Jan, er  gründer og eier av Sotra Anchor & Chain. Foto: SOTRA ANCHOR & CHAIN
Industri

Vindenes, kanskje best kjent som Kjetting-Jan for mange, har handlet 600 tonn kjetting av Røkke-selskapet Aker Floating Production. I lengde er kjettingen på omtrent tre kilometer. 

– Vi har gjort en fantastisk deal og kjettingen er nå på vei fra Sørlandet til vårt lager på Sotra, sier Vindenes i en pressemelding.

Venter høyere oljepris og etterspørsel

Vindenes tror at coronakrisen vil være med å øke etterspørselen etter kjetting. Han venter også at oljeprisen vil stige mer. 

Oljeprisen kollapset da de fleste land stengte ned i kampen mot viruset, men har steget jevnt og trutt i mai etter at land har gradvis begynt å åpne opp. Men denne fredagen er prisen på brentolje ned 4,93 prosent til 34,12 dollar fatet.

Vindenes sammenligner selskapet med en blomsterhandler, for blomster må man ha til både bryllup og begravelser, illustrerer han. 

– Akkurat nå er det gravferdstjenesten som har et oppsving i forbindelse med skip og rigger som sendes i opplag. Det er selvfølgelig morsommere å levere kjetting og ankere til installasjoner som er i drift. Jeg har medfølelse for alle dem som sliter på grunn av lav etterspørsel etter olje og konsekvenser av pandemien, sier Vindenes.

Vil ikke avsløre pris

Prisen på handelen vil han ikke avsløre. Nyprisen på det ville ligget på rundt 10 millioner kroner, sier Vindenes.

– Men vi tar ansvaret med å transportere den, og også oppdraget med re-sertifisering. Kjøpet er en posisjonering mot oljenæringen. Vi tror at oljeprisen skal videre oppover og da blir det enda mer aktivitet. Vi er mer begeistret for brylluper enn gravferder, sier han.

kjetting-jan
kjell inge røkke