Smelteverk i Tyssedal solgt for tre milliarder kroner

Smelteverket Tizir Titanium & Iron, hjørnesteinsbedriften i Tyssedal i Odda kommune, er solgt fra dagens franske eier Eramet til amerikanske Tronox.

EIERSKIFTE: Her Tizirs anlegg i Tyssedal. Foto: anders horntvedt
Industri

Salgssummen er 300 millioner dollar, eller tilsvarende tre milliarder norske koner ved dagens kurs, melder E24.

Dermed får hjørnesteinsbedriften i Tyssedal amerikanske eiere. Eventuelle endringer av virksomheten vil trolig ikke bli kjent før salget er ferdigstilt, anslagsvis om et år. For de ansatte på verket kom nyheten som en overraskelse.

– Dette kom veldig brått på oss. Jeg skulle gjerne kunne svart mer på hva dette vil bety, men det er fortsatt veldig tidlig i prosessen, sier Ørjan Andersson, tillitsvalgtleder i Elektrokjemisk Arbeiderforening i Industri Energi.

Det jobber vel 200 arbeidere på verket i dag. Andersson tror ikke oppkjøpet vil bety nedbemanninger.

– Når de bruker så mye penger på et oppkjøp, så tror vi det er for å dra ut mest mulig kompetanse, og videreutvikle vår bedrift. Vi har ikke noen grunn til å tro noe annet på dette tidspunktet, sier han.

smelteverk
tizir titanium & iron
tyssedal
odda
eramet
tronox
Nyheter
Industri