<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

IEA ser markant fall i den globale gassetterspørselen

Mener etterspørselen skal ned fire prosent på verdensbasis.

    Publisert 10. juni 2020 kl. 07.23
    Oppdatert 10. juni 2020 klokken 08.24
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 179 ord
    NEDGANG: IEA tror ikke etterspørselen etter gass vil opprettholdes.  Foto: ConocoPhilips

    Det internasjonale energibyrået, EIA, mener at den globale etterspørselen etter gass vil falle fire prosent i 2020, tilsvarende 150 milliarder kubikkmeter, melder TDN Direkt onsdag.

    Det vil være et dobbelt så stort fall som etter finanskrisen i 2008. 

    IEA peker på Covid-19 og en ekstremt mild vinter som årsaker til det ventede fallet. 

    – Naturgass har så langt opplevd en mindre alvorlig virkning enn olje og kull, men den er langt ifra immun fra den nåværende krisen. Den rekordstore nedgangen i år representerer en dramatisk endring i omstendighetene for en industri som har blitt vant med sterke økninger i etterspørsel, sier IEA-sjefen Fatih Birol i en kommentar.

    – Covid-19-krisen vil ha en varig virkning på fremtidig markedsutvikling, noe som demper vekstratene og øker usikkerhetene, sier han.

    Etterspørselsveksten etter 2021 vil komme i fremvoksende markedet i Asia, der Kina og India vil være de største driverne for veksten. 

    De negative konsekvensene fra pandemien ventes å resultere i et tap på 75 mrd. kubikkmeter i årlig etterspørsel innen 2025. Det tilsvarer hele etterspørselsveksten i 2019, skriver IEA.