DNB-Markets analytiker tror Kongsberg Gruppen kan overraske positivt igjen

Kongsberg Gruppen legger onsdag frem tallene for andre kvartal. De foregående kvartalene har selskapet overrasket sterkt positivt.

OVERRASKET POSITIVT: Kongsberg Gruppen har sluppet bomber de tre forrige kvartalene. Foto: Kongsberg Defence Systems
Industri

– Som med de fleste andre selskap er det størst usikkerhet knyttet til hvordan corona-effektene har påvirket resultatet når tallene for andre kvartal legges frem av Kongsberg Gruppen. Særlig kan dette påvirke Kongsberg Maritime-divisjonen, der mye er rettet mot oljeservice, sier analytiker Niclas Gehin i DNB Markets.

Kongsberg Defence & Aerospace ser derimot ut til å ha gått bra. Finansavisen estimerte 2. juli at det i kvartalet er annonsert kontrakter med en samlet verdi opp mot 2 milliarder kroner. 

– KVALITETSSELSKAP: Analytiker Niclas Gehin, DNB Markets. Foto: Iván Kverme

– Styrken med Kongsberg Defence & Aerospace er at mange av kundene er statlige aktører. Selv om de ikke nødvendigvis bruker mer på forsvar i nedgangstider, kutter de heller ikke. Man har i hvert fall ikke sett noen negativ effekt fra den militære virksomheten i løpet av andre kvartal, sier Gehin.

Vanskelig å treffe blink

Kongsberg Gruppen har tidligere tatt markedet på sengen og overrasket positivt. Både ved rapporteringen av fjerde kvartal i februar og første kvartal i mai var markedet for pessimistiske, begge gangene spratt aksjen opp 10 prosent. Også tredje kvartal 2019 overrasket industrikonsernet positivt, og de tre påfølgende dagene ga en kursoppgang på over 12 prosent.

– Tror du Kongsberg Gruppen nok en gang kan overraske positivt?

– Mine estimater ligger litt over konsensus. Det har vist seg vanskelig å treffe nøyaktig på Kongsberg Gruppens kvartalstall, sånn sett kan tallene overraske på oppsiden enda en gang, svarer Gehin.

Gehin operer med en hold-anbefaling på selskapet.

– Det er et veldig godt selskap, men det er priset ganske høyt. Med dagens kurs betaler man 16 ganger årets inntjening, forklarer Gehin.

niclas gehin
kongsberg gruppen
Nyheter
Industri
Børs