Kjendisene kaster seg over svensk havremelk

Superstjernene Jay-z, Oprah Winfrey og Natalie Portman har investert i svenske Oatly. 

INVESTERER: Oprah Winfrey er blant investorene som går inn i den svenske havremelkprodusenten Oatly. Foto: Dreamstime
Industri

En investorgruppe med giganten Blackstone Group i spissen har denne uken gått inn i det svenske selskapet Oatly med 200 millioner dollar. Ifølge kilder Wall Street Journal har snakket med har investorgruppen sikret seg en eierandel på 10 prosent, som dermed priser selskapet til 2 milliarder dollar. 

I tillegg til Blackstone er superkjendiser som Jay-Z, Oprah Winfrey, skuespiller Natalie Portman og tidligere Starbucks-topp Howard Schultz blant investorene. 

Oatly, som ble grunnalgt allerede på 1990-tallet, produserer et plantebasert melkealternativ basert på havre. Selskapet gikk inn i det amerikanske markedet for fire år siden, og bygget sin første fabrikk i USA i 2018 og planlegger å åpne fabrikk nummer to i løpet av året. 

Selskapet melder at pengene skal brukes på ekspansjon og bygging av flere fabrikker. 

oatly
oprah winfrey
jay z
Nyheter
Industri