<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Norsk Hydro leverer over forventning

Omsetningen ble lavere enn forventning, mens driftsresultatet endte langt over.

Publisert 22. juli 2020 kl. 07.02
Oppdatert 22. juli 2020 klokken 11.48
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 310 ord
Hydro tror ikke etterspørselen er tilbake før om to år

Norsk Hydro fikk omsetning på 30,93 milliarder kroner i 2. kvartal, en nedgang fra 39,18 milliarder kroner i tilsvarende periode året før. Det var dårligere enn analytikernes forventning på 31,64 milliarder kroner, ifølge TDN Direkt.

Varslet svak volumvekst

I forkant av tallene hadde Norsk Hydro varslet at primærtallene viste en svak volumvekst for april og mai, sammenlignet med samme periode i fjor.

Volumøkningen gjenspeiler økt produksjon ved smelteverket Albras i Brasil, der deler av anlegget var midlertidig stengt i 2019, og ble delvis utliknet av redusert produksjon ved smelteverket Slovalco i Slovakia.

Langt bedre enn forventning

Underliggende driftsresultat endte på 949 millioner kroner, en oppgang fra 875 millioner kroner i andre kvartal året før. Analytikerne hadde på forhånd forventet et driftsresultat på 477 millioner kroner, ifølge TDN Direkt.

Selskapet viser til at kvartalet ble preget av rekordlave produksjonskostnader ved Alunorte og makroøkonomisk usikkerhet som følge av coronaviruset.

Det underliggende resultatet etter skatt kom inn på 183 millioner kroner, en nedgang fra 281 millioner kroner året før. 

Det tilsvarer et resultat pr. aksje på 0,10 kroner, en nedgang fra 0,19 kroner pr. aksje året før. Likevel var det bedre enn analytikernes forventning på 0,09 kroner pr. aksje.

Opprettholder produksjon

– Ettersom vi har sett episenteret for coronaviruset bevege seg fra Europa til Nord- og Sør-Amerika, har det å opprettholde produksjonen i Brasil vært høyt prioritert. Vi har iverksatt omfattende, forebyggende tiltak som skal sikre våre medarbeideres helse og sikkerhet, samt opprettholde stabil produksjon. Driften ved Paragominas, Alunorte og Albras går som normalt, og vi vurderer og styrer risiko løpende, sier konsernsjef Hilde Merete Aasheim.

SE DIREKTE: Webcast fra kvartalspresentasjonen

Norsk Hydro

 
(Mill. kr) 2. kv./20 2. kv./19
Driftsinntekter 30.931 39.176
Driftsresultat  -1.661 656
Resultat før skatt  -1.129 -8
Resultat etter skatt  -1.471 -190

Norsk Hydro

 
  • Norsk kraftprodusent og leverandør av aluminium og aluminiumprodukter.
  • Har hovedkontor i Oslo.
  • Konsernsjef er Hilde Merete Aasheim, som tok over i mai 2019 etter Svein Richard Brandtzæg.
  • Fikk nåværende selskapsform etter at Hydros olje- og gassvirksomhet ble utskilt til Equinor høsten 2007.
  • Største aksjonær er den norske stat gjennom Nærings- og fiskeridepartementet.