<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Straffes på rekordtall

Coronapandemien har bidratt til å øke Arcus' topp- og bunnlinje kraftig. Likevel ble aksjen hardt straffet på Oslo Børs tirsdag.

    Publisert 18. aug. 2020 kl. 07.08
    Oppdatert 18. aug. 2020 klokken 16.43
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 268 ord
    NED: Selv om konsernsjef Kenneth Hamnes i Arcus la frem knallsterke regnskapstall i andre kvartal, falt aksjen kraftig. Foto: Ivan Kverme

    Reiserestriksjoner, stengte barer og oppfordringer om å holde seg hjemme har ført til at vin- og brennevinssalget har skutt i været. Derfor var det knyttet svært høye forventninger til Arcus i andre kvartal.

    Men selv om inntektene økte fra 698 til 767 millioner kroner, og driftsresultatet før av- og nedskrivninger (EBITDA) kom inn på 119 millioner kroner – var det ikke nok.

    Etter rapporten ble lagt frem svarte investorene med å sable ned aksjen 4,9 prosent til 41 kroner på et høyt volum.

    – Dette er det beste andre kvartalet i Arcus historie både når det kommer til inntekter og EBITDA, sier konsernsjef Kenneth Hamnes i rapporten. 

    Knallsterkt i Norge

    Vinkategorien gjorde det særlig sterkt i Norge i andre kvartal, med en inntektsvekst på hele 53,3 prosent. I Sverige gikk det imidlertid litt tregere, på grunn av tap av produsenter i mars i fjor.

    – Arcus-salget vokste mer enn det ekstremt raskt voksende markedet i Norge, noe som igjen fører til økt markedsandel gjennom perioden. Både egne merker og agentvirksomheten overpresterte i kvartalet, sier Hamnes. 

    I rapporten skriver selskapet at den sterke posisjonen innen såkalt kartongvin har bidratt positivt etter sterk vekst under coronapandemien. Spritsalget hadde tosifret vekst i alle regionene. Men selskapet måtte se markedsandelen på Vinmonopolet falle innen sprit, siden veksten var svært høy i markedet.

    Største aksjonær i Arcus er Stein Erik Hagens Canica med rundt 44 prosent av aksjene, etterfulgt av John Fredriksen med nær 10 prosent.

    Se hele kvartalsrapporten her.

    Arcus

     
    (Mill. kr) 2. kv./20 2. kv./19
    Driftsinntekter 767,2 698,0
    Driftsresultat 69,5 44,7
    Resultat før skatt 53,7 21,7
    Resultat etter skatt 36,5 16,9

    Arcus

     
    • Norges største leverandør av brennevin med hovedkontor på Hagan i Nittedal. 
    • Konsernsjef er Kenneth Hamnes. 
    • Største aksjonær er Stein Erik Hagens Canica. 
    • Fikk nåværende selskapsform januar 1996 etter utskillelse fra Vinmonopolet.