Straffes på rekordtall

Coronapandemien har bidratt til å øke Arcus' topp- og bunnlinje kraftig. Likevel ble aksjen hardt straffet på Oslo Børs tirsdag.

NED: Selv om konsernsjef Kenneth Hamnes i Arcus la frem knallsterke regnskapstall i andre kvartal, falt aksjen kraftig. Foto: Ivan Kverme
Industri

Reiserestriksjoner, stengte barer og oppfordringer om å holde seg hjemme har ført til at vin- og brennevinssalget har skutt i været. Derfor var det knyttet svært høye forventninger til Arcus i andre kvartal.

Men selv om inntektene økte fra 698 til 767 millioner kroner, og driftsresultatet før av- og nedskrivninger (EBITDA) kom inn på 119 millioner kroner – var det ikke nok.

Etter rapporten ble lagt frem svarte investorene med å sable ned aksjen 4,9 prosent til 41 kroner på et høyt volum.

– Dette er det beste andre kvartalet i Arcus historie både når det kommer til inntekter og EBITDA, sier konsernsjef Kenneth Hamnes i rapporten. 

Knallsterkt i Norge

Vinkategorien gjorde det særlig sterkt i Norge i andre kvartal, med en inntektsvekst på hele 53,3 prosent. I Sverige gikk det imidlertid litt tregere, på grunn av tap av produsenter i mars i fjor.

– Arcus-salget vokste mer enn det ekstremt raskt voksende markedet i Norge, noe som igjen fører til økt markedsandel gjennom perioden. Både egne merker og agentvirksomheten overpresterte i kvartalet, sier Hamnes. 

I rapporten skriver selskapet at den sterke posisjonen innen såkalt kartongvin har bidratt positivt etter sterk vekst under coronapandemien. Spritsalget hadde tosifret vekst i alle regionene. Men selskapet måtte se markedsandelen på Vinmonopolet falle innen sprit, siden veksten var svært høy i markedet.

Største aksjonær i Arcus er Stein Erik Hagens Canica med rundt 44 prosent av aksjene, etterfulgt av John Fredriksen med nær 10 prosent.

Se hele kvartalsrapporten her.

Arcus

(Mill. kr)2. kv./202. kv./19
Driftsinntekter767,2698,0
Driftsresultat69,544,7
Resultat før skatt53,721,7
Resultat etter skatt36,516,9

Arcus

  • Norges største leverandør av brennevin med hovedkontor på Hagan i Nittedal. 
  • Konsernsjef er Kenneth Hamnes. 
  • Største aksjonær er Stein Erik Hagens Canica. 
  • Fikk nåværende selskapsform januar 1996 etter utskillelse fra Vinmonopolet.
arcus
Nyheter
Industri
Børs