– De som tror på den casen her har ikke hjerne

Det var full fres i grønne aksjer på Oslo Børs tirsdag og Quantafuel steg til himmels.

Quantafuel steg til himmels på Oslo Børs tirsdag. På det høyeste var aksjekursen oppe i 65 kroner, som var ny all-time high intradag. Da var selskapet verdsatt til 8,2 milliarder kroner – 2 milliarder kroner mer enn dagen før. Aksjen falt litt tilbake og endte dagen på 60 kroner, som er all-time high. Det ble også omsatt Quantafuel-aksjer for 245,7 millioner kroner, som gjorde aksjen til den 3. mest omsatte, bak Nel og Equinor.
Industri

Quantafuel  steg til himmels på Oslo Børs tirsdag. På det høyeste var aksjekursen oppe i 65 kroner, som var ny all-time high intradag. Da var selskapet verdsatt til 8,2 milliarder kroner – en milliard mer enn dagen før og to milliarder kroner mer enn sist fredag. 

Aksjen falt litt tilbake mot slutten og endte på 60 kroner, som er all-time high. Den siste måneden har aksjen steget 138 prosent.

Her kan du følge Quantafuel i Finansavisens nye børstjeneste

Rekordomsetning

Tirsdag ble det omsatt Quantafuel-aksjer for 245,7 millioner kroner på Merkur Market, noe som gjorde aksjen til den 3. mest omsatte på hele Oslo Børs, bak Equinor og Nel.

– Hva er den priset til på Oslo Børs, 8 milliarder eller noe sånt no. Og i morgen er det 11, kommenterte Trygve Hegnar lattermildt i Økonominyhetene på FaTV tirsdag ettermiddag (se opptaket i TV-ruten i toppen).

– Veldig skeptisk

Hegnar dro den korte forklaringen på hva Quantafuel driver med og konkluderte med at han er veldig skeptisk. 

Spetalen sa til meg før jul at de som tror på den casen der har ikke hjerne, sa Hegnar også, før han utdypet litt mer.

Hegnar kommenterte også DNB-analysen, med et kursmål på 84 kroner, som med dagens antall aksjer vil prise selskapet til knappe 11 milliarder kroner. 

Ifølge analytiker Jørgen Lian ligger det konservative forventninger bak det nye kursmålet. I et litt mer optimistisk bull-scenario, spår han at aksjen kan stige 153 prosent til 139 kroner. Og hvis absolutt alt går selskapets vei, slik som i blue sky-scenario, er det rimelig å anta at Quantafuel-aksjen vil stige til 427 kroner. 

Til samme antallet aksjer som i dag betyr det i så fall en børsverdi på knappe 54 milliarder kroner!

– De regnestykkene synes jeg det er nesten skummelt at en bank som DNB tør sende ut, konkluderte Hegnar.

Her kan du følge Quantafuel i Finansavisens nye børstjeneste

Her diskuteres Quantafuel på forumet

quantafuel
qfuel-me
Nyheter
Miljø
Industri
Børs