– Tre samtidig er heller uvanlig

Salgssjef Jan Inge Johannesen sier den nye ordren er av den uvanlige sorten for Hydroniq Coolers.

Publisert 9. sep. 2020 kl. 12.46
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 138 ord
KLARE I 2022: Tre nye brønnbåter bygges for Sølvtrans ved Aas Mek. Verksted. Hydroniq Coolers besørger kjølesystem til skipene. Foto: Aas Mek. Verksted

Vestnes-verftet Aas Mek. Verksted har gitt Ellingsøy-bedriften Hydroniq Coolers, tidligere Sperre Coolers, kontrakter for levering av marine kjølesystemer til tre brønnbåter som bygges for Ålesund-rederiet Sølvtrans.

«Vi har levert vårt sjøvannskjølesystem til mange brønnbåter de seneste årene, men å bli tildelt tre samtidig er heller uvanlig. Dette er utvilsomt en stor og viktig leveranse for oss», sier salgssjef Jan Inge Johannesen i Hydroniq Coolers i en pressemelding.

Hydroniq skal levere kjølesystemet «Rack» til de tre brønnbåtene. Systemet integreres i fartøyenes skrog, under fartøyenes hovedmaskinrom, og benytter sjøvann til å holde temperaturen nede.

Hydroniq har tidligere levert samme kjølesystem til fire andre Aas Mek. Verksted-bygde fartøyer. De bygger systemene ved sitt hovedkontor utenfor Ålesund.

De nye Sølvtrans-båtene vil ha en samlet lastekapasitet på 3.000 kubikkmeter hver. De ventes å bli levert til Sølvtrans i løpet av 2022.