Orkla positive til Amazon i Norden

Industrikjempen jakter nye vekstkanaler. 

POSITIV: Orklas konsernsjef Jan I. Semlitsch har vært innom og snakke med analytikerne hos Kepler Cheuvreux.  Foto: Eivind Yggeseth
Industri

I en presentasjon hos meglerhuset Kepler Cheuvreux ga ledelsen i Orkla  uttrykk for at de er positive til at Amazon etablerer seg i Norden. De mener det vil slå positivt ut for dem både i form av lønnsomhet og volumer, melder TDN Direkt. 

Kepler Cheuvreux liker Orklas vektlegging av nye vekstkanaler og bærekraftig produkter, men tror likevel at veksten i kjernemarkedene vil være under press fra aktørenes egne merkevarer, som tar en stadig større andel av markedet. Meglerhuset legger imidlertid til at på grunn av den voldsomme veksten innen e-handel som en følge av pandemien, kan nye vekstkanaler vokse raskere enn tidligere anslått. 

Kepler Cheuvreux gjentar kjøpsanbefaling på industrikonsernet med kursmål på 87 kroner pr. aksje.

orkla
kepler cheuvreux
amazon
Nyheter
Industri
Børs