Quantafuel tar igjen industrilokomotiv

Quanteful-aksjen gikk torsdag på ny til himmels etter at planer om to store fabrikker ble lansert. Selskapet er nå like mye verdt som Elkem og Hexagon. 

NY OPPTUR: Quantafuel-sjef Kjetil Bøhn har sett aksjen stige godt over 70 prosent denne uken. Foto: Quantafuel
Industri

Da Oslo Børs tok helg forrige fredag, endte Quantafuel-aksjen  i 47,30 kroner.  Denne uken startet med at DNB Markets tok opp dekning av selskapet med en soleklar kjøpsanbefaling, og et kursmål på hele 84 kroner.

Nå må imidlertid analytiker Jørgen Lian i tenkeboksen igjen etter noen spinnville dager:

Mandag steg Quantafuel-aksjen 16,3 prosent, noe som ble fulgt opp av en oppgang på «beskjedne» 9,1 prosent tirsdag. Onsdag opplyste selskapet at deres første fabrikk i danske Skive hadde kommet i produksjon, og aksjen skjøt i været med hele 21,5 prosent.

Torsdag kom meldingen om at selskapet, sammen med Vitol, skal starte mulighetsstudier for to store fabrikker i henholdsvis Amsterdam og Antwerpen. Noen timer før børsen stengte var aksjen opp 17,4 prosent til 85,60 kroner.

Det priser Quantafuel til 10,7 milliarder kroner, som er omtrent det samme som Elkem  og Hexagon  

Kursløftet gjør også at Quantafuel-aksjen nå handles litt over kursmålet DNB-analytiker Lian hadde regnet seg frem til for en uke siden.

Utreder storfabrikker

Mens den nye fabrikken i Skive har en kapasitet på å omdanne 20.000 tonn plastavfall i året, skal de to fabrikkene som nå utredes hver for seg ha en kapasitet på 100.000 tonn.

Studien skal gjøres sammen med Vitols delvis eide datterselskap VTTI.

– Vi er fornøyd med å kunngjøre vårt samarbeid med VTTI og Vitol. Både Amsterdam og Antwerpen er viktige steder for energihåndtering i Europa, der VTTI allerede driver toppmoderne logistikkanlegg og har inngående kunnskap om å etablere ny prosesskapasitet, sier Quantafuel-sjef Kjetil Bøhn i en kommentar.

En investeringsbeslutning vil trolig tas i løpet av første halvår 2021, ifølge børsmeldingen.

Danske oppjusterer

En analytiker som har reagerte raskt på Quantafuels fremskritt denne uken, er Christian Yggeseth i Danske Bank.   

For ti dager siden var han ute med en analyse med et kursmål på 52,90 kroner. Men han sa også til Finansavisen:

«Det er rom for vesentlig høyere aksjekurs.»

Etter at Quantafuel har produsert sin første olje, mener han risikoen knyttet til teknologien er redusert og at verdsettelsespotensialet har økt. Yggeseth har derfor oppjustert kursmålet til 131 kroner, ifølge TDN Direkt.

Det gir en oppside på 55 prosent, som er en gode del mindre enn de 79 prosentene aksjen er opp så langt denne uken.

quantafuel
kjetil bøhn
esg
qfuel-me
Nyheter
Industri
Børs