Nordea spår videre oppgang for Scatec Solar

Nordea tror Scatec Solars børsopptur skal fortsette, men bare med 10 prosent til.

KJØPSANBEFALING: Analytiker Jørgen Bruaset i Nordea Markets tror Scatec Solar-aksjen skal stige videre til 235 kroner. Foto: Nordea
Industri

Etter en lang periode med lite nytt om Scatec Solar, kom ABG Sundal Collier-analytiker John Olaisen i forrige uke med en ny analyse der kursmålet ble jekket opp til hele 250 kroner. 

Ingen andre analytikere spådde på dette tidspunktet at aksjen kunne løfte seg over 200-grensen.

Samme dag som ABG slapp analysen steg aksjen 7,9 prosent til 193 kroner. Det stoppet imidlertid ikke der. Onsdag ettermiddag steg aksjen videre til 214,60 kroner.

«Det er fint at folk kjøper argumentene mine. Det har ikke skjedd noe fundamentalt siden den gang,» sa Olaisen til Finansavisen tirsdag.

TRAFF GODT: Scatec Solar-aksjen har steget mye siden John Olaisens analyse i forrige uke. Foto: Ivan Kverme

Attraktiv kontantstrøm

At aksjen fortsatte oppover på onsdag, skyldes trolig at også Nordea-analytiker Jørgen Bruaset har revurdert hvor mye solenergiselskapet er verdt. I en ny analyse oppjusteres kursmålet fra 190 til 235 kroner, og kjøpsanbefalingen opprettholdes.

«Scatec Solar har hatt en betydelig multippelekspansjon de seneste to årene, i tråd med resten av sektoren. Dette har vært drevet av forventning om høyere markedsvekst og kapitalinngang til en sektor med et begrenset antall høykvalitetsselskaper,» skriver han.

Det er denne multippelekspansjonen som først og fremst gjør at Bruaset har tatt opp kursmålet med 45 kroner. I sin gjennomgang av selskapet er det nemlig gjort lite med estimatene.  Resultat pr. aksje er riktignok oppjustert med 10 prosent til 2,64 kroner i 2020, men for både 2021 og 2022 er det uendret på henholdsvis 3,50 og 4,27 kroner. 

Med et kursmål på 235 kroner, mener Bruaset at Scatec Solar fortjener en prising tilsvarende 89 ganger årets inntjening og 55 ganger inntjeningen i 2022. 

«Nøkkeltallene gjør at Scatec Solar ikke ser billig ut,» innrømmer Bruaset i analysen.

Men han argumentere for at den underliggende kontantstrømmen fra dagens solparkportefølje er svært attraktiv sammenlignet med avkastningen investorene kan få i obligasjonsmarkedet. 

I dag er renten på amerikanske statsobligasjoner med en løpetid på 30 år rundt 1,4 prosent

Lavere risiko

Da konsernsjef Raymond Carlsen tidligere i år la frem tallene for andre kvartal, hadde Scatec Solar solparker i drift med en samlet kapasitet på 1.505 megawatt (MW). 

Dette vil om ikke så altfor lenge øke med ytterligere 399 MW, eller 27 prosent, da selskapet bygger solparker i Ukraina, Argentina og Malaysia.

FLERE SOLPARKER: Konsernsjef Raymond Carlsen i Scatec Solar byger solparker i Ukraina, Argentina og Malaysia. Foto: Ivan Kverme

Olaisen regnet i forrige uke med at strømproduksjonen fra Scatec Solars solparker vil doble seg de neste to årene. Bruaset antar at den løpende kontantstrømmen fra dagens solparker blir på rundt 750 millioner kroner årlig de neste 20 årene. 

I tillegg kommer vekst fra nye solparker som det ennå ikke er tatt en investeringsbeslutning på.

«Risikoen i Scatec Solar er langt lavere enn i mange andre fornybare og grønne selskaper med begrenset eller negativ kontantstrøm fra driften,» skriver Nordea-analytikeren.

Bruaset tror også at Scatec Solar-aksjen vil klare seg langt bedre enn mange andre aksjer i fornybarsektoren hvis det skulle komme en korreksjon i aksjemarkedet denne høsten.

Ifølge Bloomberg er det bare seks av tolv analytikere som har en kjøpsanbefaling på Scatec Solar. Det gjennomsnittlige kursmålet er på 170 kroner, eller nesten 45 kroner lavere enn kursen onsdag.

esg
scatec solar
jørgen bruaset
john olaisen
Nyheter
Industri
Børs
Aksjeanalyse