<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Yara inngår partnerskap for å utvikle grønt ammoniakkprosjekt

Skal utvikle prosjektet i Nederland for å få ned CO2-avtrykket.

    Publisert 5. okt. 2020 kl. 07.51
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 129 ord
    SAMARBEID: Yara og Ørsted skal samarbeide om et offshore vindprosjekt for å få ned utslippene i ammoniakkproduksjonen. Foto: Yara

    Yara   skal samarbeide med en av verdens ledende offshore vindutviklere, Ørsted, for å utvikle et pionerprosjekt for å erstatte fossilt hydrogen med fornybart hydrogen i produksjonen av ammoniakk, melder selskapet i en pressemelding mandag. 

    Prosjektet har som mål å få ned karbonavtrykket med 100.000 tonn CO2 hver år, som tilsvarer utslippene fra rundt 50.000 fossildrevne biler. 

    Hvis de to selskapene klarer å få finansieringen på plass og de oppnår enighet med myndighetene, så vil prosjektet være i drift i 2024/ 2025, fremgår det av meldingen. 

    En endelig finansieringsbeslutning vil bli tatt sent i 2021 eller tidlig i 2022. 

    De to selskapene har gått sammen om å utvikle et vinddrevet elektrolyseanlegg på 100 megawatt for ammoniakkproduksjon på Yaras Sluiskil-anlegg. Anlegget vil produsere rundt 75.000 tonn grønn ammoniakk pr. år, opplyses det om i meldingen.